2022 DÜNYA KUPASI | Bugün hangi maçlar var 30 Kasım Çarşamba Günün Dünya Kupası maçları – Dünya Kupası maçları saat kaçta ve hangi kanalda?

Felaket

New member
2022 Dünya Kupası’nda kümelerde 3. maçlar oynanıyor. Dün Ekvador-Senegal, Hollanda-Katar, Galler-İngiltere ve İran-ABD maçları oynandı. Fransa, Brezilya ve Portekiz’in akabinde Senegal, Hollanda, İngiltere ile ABD son 16 biletini alırken konut sahibi Katar ile Kanada’nın akabinde Ekvador, Galler ile İran’ın Dünya Kupası macerası bitmiş oldu. Bugün birbirinden kritik maçlar oynanacak, heyecan C ve D Kümesi maçlarıyla sürecek.

Bugün hangi maçlar var 30 Kasım Çarşamba? Günün 2022 Dünya Kupası küme maçları neler, kimin maçı var, saat kaçta ve hangi kanalda?

2022 Dünya Kupası’nda bugün (30 Kasım Çarşamba günü) C ve D Kümesi maçları oynanacak. Polonya-Arjantin, Suudi Arabistan-Meksika, Avustralya-Danimarka ve Tunus-Fransa maçları oynanacak, 90 dakikaların tamamlanmasının akabinde bir üst çeşide yükselen kadrolar muhakkak olacak.

  • 18.00: (D Grubu) Avustralya-Danimarka / TRT 1
  • 18.00: (D Grubu) Tunus-Fransa / TRT Spor
  • 22.00: (C Grubu) Polonya-Arjantin / TRT 1
  • 22.00: (C Grubu) Suudi Arabistan-Meksika / TRT Spor
2022 Dünya Kupası C Kümesi puan durumu :

  1. Polonya / 4 puan
  2. Arjantin / 3 puan
  3. Suudi Arabistan / 3 puan
  4. Meksika / 1 puan
2022 Dünya Kupası D Kümesi puan durumu:

  1. Fransa / 6 puan
  2. Avustralya / 3 puan
  3. Danimarka / 1 puan
  4. Tunus / 1 puan
Hollanda tepede bitirdi

A Kümesi’nin favorisi Hollanda, son maçında kupaya veda etmesi mutlaklaşan konut sahibi Katar’ı 2-0yendi. Goller 26’da Gakpo ve 49’da Frankie De Jong’dan geldi. Bu sonuçla Louis van Gaal’in öğrencileri, toplamda 7 puanla başkan olarak Son 16’ya kalmayı başardı. Katar, birinci Dünya Kupası’nda puan alamazken 2018’e katılamayan Hollanda, üçüncü olduğu 2014’ten daha sonra birinci defa kümeden çıktı.


Ekvador yıkıldı, Senegal bileti kaptı

2022 Dünya Kupası A Kümesi’nde kritik maçta Ekvador ile Senegal karşı karşıya geldiler. Senegal, Ekvador’u 2-1 mağlup ederek son 16 cinsine yükselmeyi başaran kadro oldu. Senegal’in gollerini; 44. dakikada penaltıdan Ismaila Sarr ve 70. dakikada kaptan Kalidou Koulibaly atarken Ekvador’un golü 67. dakikada Moises Caicedo kaydetti. Senegal, puanını 6 yaparak Hollanda’nın akabinde ikinci sırada son 16 çeşidine kalmayı başardı. Ekvador ise 4 puanda kalarak Dünya Kupası’na veda etti.


İngiltere güle oynaya

Dünya Kupası B Kümesi’nde İngiltere, Galler ile karşılaştı. Birinci yarısı 0-0 biten gayretin ikinci yarısında İngilizler kendine geldi. 50. dakikada Marcus Rashford perdeyi açtı: 0-1. Bu golden yalnızca 1 dakika daha sonrası Harry Kane’in asistini Philip Foden kıymetlendirdi ve durumu 2-0’a getirdi. Birinci golün sahibi Rashford, 68’de tekrar sahne aldı: 0-3. Bu golün akabinde da Galler istediği oyunu bir türlü alana yansıtamadı. İngiltere bu galibiyetle bir arada ismini son 16’ya yazdırdı.


Nefes kesen maç ABD’nin

B Kümesi’nde ABD, İran’ı 1-0 mağlup etti. Birinci yarıda üstün oynayan taraf olan Amerika Birleşik Devletleri, 38. dakikada Sergino Dest’in ortasını affetmeyen Cristian Pulisic ile öne geçti: 1-0. beraberinde bu gol birinci yarının skorunu tayin etti. İkinci yarıda ise İran ataklar buldu, hatta son dakikalarda tek kale oynadı tabirini söyleyebiliriz, lakin bir türlü fileleri sarsamadı. Kalan dakikalarda öbür gol olmadı, ABD son 16’ya kalan takım oldu.


Portekiz’den CR7’ye kanıt!

Portekiz’in, Uruguay’ı 2-0 yendiği maçta birinci gol de, kapanışı penaltıdan yapan Bruno Fernandes’e yazıldı. Cristiano Ronaldo isetopa dokunduğu konusunda ısrarcı. Hatta Portekiz, FIFA’ya hususla ilgili bir delil bile sunmaya hazırlanıyor. Topun üretici firması Adidas ise sensörler yardımıyla CR7’nin topa dokunmadığını tespit ettiklerini deklare etti.


Sambacılar gösteri yapıyor

Dünya Kupası’nı tarihinde 5 kere kazanan lakin en son bu memnunluğu Türkiye’nin üçüncü olduğu 2002’deki turnuvada yaşayan Brezilya, G Kümesi’nde İsviçre’yi, evvelki gün Casemiro’nun golüyle 1- 0 yendi. Brezilya, kümede 2-2’de yaparak Son 16’yı garantiledi. Sambacılar bu biçimdece, kupada üst üste14. defa eleme kademesine yükseldi ve küme basamağındaki yenilmezliğini de 17 maça çıkararak rekor kırdı.


Eden Hazard: Aptal değilim!

F Kümesi’nde Fas’a 2-0 yenilen Belçika’da Eden Hazard, Kevin De Bruyne ve Jan Vertonghen içinde arbede yaşandığı öne sürülmüştü. Hazard, “Vertonghen’e artık süratli olmadığını söylemiş oldum. O da kabul etti. Arbede etmedik, aptal değilim! O benden daha iri” cevabını verdi. Kaleci Courtois da, “Kavga tezini kimin sızdırdığını öğrenirsek, bu onun gruptaki son günü olacak. Arbede olmadı” diye konuştu.
 
Üst