ABD Yedek Parçalar ve Onaylı Eğitim Yardımı İçin F-16 Teslim Et

Beykozlu

New member
ABD Hava Kuvvetleri, kullanıma hazır olmayan F-16 dövüş jetlerinin emekli olduğunu ve Ukrayna'ya gönderildiğini doğruladı. Bu, askeri web sitesi TWZ tarafından rapor ediliyor. Daha önce, ABD'nin Arizona eyaletinde Ukraynalı bir AN-124 nakliye uçağında kısmen sökülmüş F-16 savaş uçağının taşındığını gösteren fotoğraflar ortaya çıkmıştı ve daha sonra Polonya'ya uçmaya devam etti.

ABD hava silahı “Ukrayna tarafından Avrupa tarafından bağışlanan F-16'nın bakımını destekliyor ve Ukrayna sağlayarak ve F-16'yı yedek parça olarak kullanılabilir hale getiriyor” dedi. Hoparlör, “Bu F-16 aktif ABD kullanımından emekli oldu ve uçamıyorlar. Motorlar veya radar gibi belirleyici bileşenler eksik, bu yüzden operasyonel kullanım için geri yüklenemezler.” Dedi.

Dün Tucson, Arizona'da görüldü. Fotoğraflar bana bir takipçiler tarafından gönderildi.

Ukrayna bayrakları ile “Uluslararası Kargo Taşıyıcı”.

Ukrayna'ya dayanan

İlginç. pic.twitter.com/0ski9ponmk

– Laura Loomer (@Lauraloomer) 26 Nisan 2025
Resmi bilgilere göre, Ukrayna şimdiye kadar Hollanda ve Belçika tarafından 85 kullanıma hazır F-16 Fight Jets-diğerleri arasında vaat edildi. Bununla birlikte, bir kısmı doğrudan Ukrayna'ya teslim edilmemeli, ancak yurtdışında Ukrayna pilotlarının eğitimi için kullanılmalıdır.

Cuma günü, ABD Dışişleri Bakanlığı 310.5 milyona kadar F-16 Eğitim ve Destek Hizmetlerinin onayını açıkladı ve böylece Beyaz Saray'ın Ukrayna için sürekli desteğini doğruladı. Daha önce, haftalar süren müzakerelerden sonra, Kiev ve Donald Trump hükümeti, ABD'nin Ukrayna hammaddelerine erişimi ve Rus savaşının sona ermesinden sonra ülkenin yeniden inşasına yatırımları tercih ettiğini sağlayan bir anlaşma imzalamıştı.

Geçen hafta Trump, ikinci döneminde ilk kez Ukrayna ile doğrudan silah anlaşması için yeşil ışık verdi. Kiev Post'un diplomatik çevrelere atıfta bulunduğunu bildirdiği için 50 milyon dolar değerinde askeri mallarla ilgili. Ukrayna gazetesine göre, ABD hükümeti Çarşamba günü Trump'ın Ukrayna'ya teknik veriler ve hizmetler de dahil olmak üzere askeri ekipman satma projesi hakkında bilgi verdi. 2015 ve 2023 yılları arasında, Trump ve Joe Biden yönetimindeki ABD, aynı mekanizma silah ihracatını Ukrayna'ya toplam 1,6 milyar dolarlık bir değerle onayladı.