Alman siyaseti Weidel'in Orbán ile ilişkilerinden öğrenebilir

Beykozlu

New member
Önce Haziran 2021'i hatırlayalım. Alman milli takımı Macaristan'a karşı veya esas olarak Viktor Orbán'a karşı Özgürlük Queer Cumhuriyeti'ni savunmalı. Münih'in belediye başkanı Allianz Arena'yı gökkuşağı renklerinde parlatmak istiyor, belediye binası işaretlenecek.

Oyun bir kravatla sona erdi. Ve Macaristan ile ilgili Alman dış politikası da kararsız. Alman-Macaristan ilişkilerini Gulash ile reddeden bir vesileyle “düşmanca sansür yasası” (der Spiegel) idi. Uzun süre içine girmek istemiyorum. Sadece – ben eşcinselim. Üç Gay Macaristan'ı biliyorum, hiçbiri orada yaşamdan şikayet etmiyor. Aksine, kendilerini güvende hissediyorlar. Şimdi bu anekdot kanıtları ile böyle bir şey. Belki de bu: LGBTI+topluluğunun kitle üyelerinin Macaristan'dan Almanya'ya kaçacağının farkında değilim.

Çizilmiş ahlaki tabanca olmadan siyaset

Bununla birlikte, Macaristan hala Alman ve Berlin Fildişi Kulesi'nde kötü bir devlettir. Alman siyasetinin neden en azından ilişkileri normalleştirmeye çalışmadığını merak ediyorum. Alice Weidel'in Budapeşte'de gelecekteki Şansölye gibi karşılanma şansına sahip olmasının tek nedeni buydu. Ve Weidel Orbán ile akıllıca uğraştı, çünkü hemen hemen her politikacı gibi sevilmek istiyor. Henüz AB parlamento grubunda AFD'yi istemeyen o onurlanmak istiyor. Her ikisi de Weidel'i yapıyor. Orbán'ı düzleştirir. Bugün Almanya'nın geleceğini gördüğünü gösteriyor.

Evet, Macaristan bir Baerbock randevusunu iptal etti. Gerçekten “teknik nedenler” olup olmadığını açık bırakalım. Demek istediğim, Alman dış politikasının son yıllarda karakterize edildiği çekilen ahlaki tabanca silah kampına ait. Yine: Macarlar açıkça rahat hissediyorlar, Macaristan ekonomik olarak iyi gidiyor. Eğer biri gerçekten ilişkileri normalleştirmeye çalışsaydı, Alice Weidel bu basit dış politika zaferi reddedilmiş olurdu. Orbán'ı göz seviyesinde tekrar karşılamaya çalışsaydın, diğer tüm Alman politikacılar gerçekten taçtan bir ceket kırdılar mı?

Şimdi şunu söylemek gerekirse: Orbán bir hak, haklar alıyor … üzgünüm, bu benim için çok kolay. Artık kiminle konuşmak istemiyoruz? Zaten Macaristan. İtalya da? Hollanda? Belki Fransa ve Avusturya yakında? Birçok Alman, özellikle doğuda, Alman-Macaristan ilişkilerinin lehime geri dönmesini diliyor. Gökkuşağı bayraklarının esiyor ve olmadığı yerde, çoğu seçmen bunu umursamıyor. Ve elbette bu da Alice Weidel'i amaçları için sömürüyor. Yani: çünkü onları terk ediyorsunuz. Almanya dış politikada açık bir çizgiye geri dönmeli, aksi takdirde Alice Weidel, şansölye gibi diğer birçok Avrupa ülkesinde de karşılanacak. Alman dış politikası bunu uzun vadede isteyip istemediğinizi düşünmelidir. 2029'da dış politika da belirleyici olabilir.