“Almanya Kendilerini Öldürür” – Göç Politikası Eleştirisi

Beykozlu

New member
Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki ikinci görevi ile ABD ve Avrupa arasındaki ilişki büyük ölçüde değişti. Transatlantik koşullar Ukrayna ve tarifeler arasında söz konusudur. Trump'a ek olarak, başkan yardımcısı JD Vance, Euroskeptic tavrıyla eski kıtada kargaşa sağlar.

Münih Güvenlik Konferansı'ndaki son derece eleştirel konuşması yakın zamanda net bir işaret belirledi: Avrupa'nın kendi hatalarını tanımasının zamanı gelmişti. Fox News ile yaptığı röportajda Vance, Perşembe günü Transatlantik İlişkileri hakkında yorum yaptı. Vance, “Evet, Avrupalılar bazen beni rahatsız ediyorlar ve sık sık anlaşmazlıklarımız var, ama Avrupa da Batı medeniyetinin beşiğidir.” Dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Avrupa'dan geliyor, Başkan Yardımcısı devam etti. Farklı siyasi görüşlere rağmen, kültürel ve dini bağlantılar hala güçlüdür. Vance, “Ama Avrupa sosyal intihar etme riskiyle karşı karşıya,” dedi. Çok fazla AB Üye Devleti, diğer şeylerin yanı sıra, kendi sınırlarını koruyamıyor. Ayrıca, ifade özgürlüğü sansürü mekanizması yaratıldığını da sözlerine ekledi. Özellikle, kamu söyleminin kısıtlanması Trump ve bazı Avrupalı liderlerin seçilmesine katkıda bulundu.

Başkan yardımcısı, “Avrupa'nın ABD'nin önemli bir müttefiki olarak kalmasını istiyorum.” Dedi. Bununla birlikte, bunu yapmak için eski kıta kendi vatandaşlarına ve kendi egemenlerine saygı duymaya başlamalıdır. Amerika bunu Avrupa için yapamaz, diyor Vance. Daha sonra doğrudan Almanya'ya hitap etti ve göç krizinin ele alınmasını eleştirdi.

JD Vance: “Almanya'yı seviyorum”

Vance, “Almanya'da milyonlarca göçmen kültürel olarak tamamen ülke ile uyumsuz olan ülkelerden geldi.” Dedi. Ona göre, Başkan Yardımcısı'nın düşündüğü şey ilgisiz: “Almanya kendini öldürecekti.” Ancak, 40 yaşındaki Almanya'yı “sevdiği” için bu noktaya gelmeyeceğini umuyor.

“Arkadaşlar birbirleriyle konuşabilirler,” diye cevapladı Vance, onu hazırlayan Avrupa ve ABD ile suçlayan Laura Ingraham'ın bir sorusuna cevap verdi. Bununla birlikte, Eski Kıta, özellikle ifade özgürlüğü açısından farklı olmak zorundaydı.

Sonunda Vance, iki hafta önce Beyaz Saray'daki skandal hakkında konuştu ve Trump, bir basın toplantısı sırasında Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr Selenskyj'i keskin bir şekilde eleştirdi ve Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek istememekle suçladı. “Planlanmadı,” dedi Vance ve yüksek sesle güldü. “Sadece bir gazeteciye cevap vermek istedim, ama cevabımdan sonra Selenskyj hayal kırıklığına uğradı ve böylece her şey başladı.”