Annegret Kramp-Karrenbauer bugün böyle yapıyor

Beykozlu

New member
Saarland'da Başbakan, Savunma Bakanı, CDU lideri ve Angela Merkel tahtının varisi olarak kabul edildi. Sonra kariyerin ani sonu 2021'in sonunda izledi. “Bazen çok uzun süredir orada olduğum benim için gerçeküstü görünüyor. Ve zamanında olanlara şaşırdım ”diyor Annegret Kramp-Karrenbauer.

Kesintiden sonra, 62 yaşındaki yeni gerçekliğe “çok hızlı” geldi. Özellikle ne zevk alıyor? “Zaman söz konusu olduğunda kişisel özgürlüğüm.” Kendiliğinden kocayla kahvaltı yapacak veya Almanya ve Kuzey Avrupa üzerinden karavan tarafından daha uzun yolculuklar yapacak – daha önce düşünülemezdi. “Yaşam kalitesi kazancı için minnettarım: Özel hayatımın tadını çıkarıyorum ve mutluyum.”

Mevcut politika, ilk AKK'sıyla da çağrılan ancak gitmeyen Kramp-Karrenbauer'e izin veriyor. “Bu gerçek bir tutku ve doğal kalıyor. Her şeyi politik takip ediyorum ”diyor Püttlingen'de evde olan Saarlander. Ancak, “kenarda duran ve artık ofiste olmaz olmaz başka akıllı tavsiyeler vermeye başlarlar”.

Kramp-Karrenbauer dahil olmaya devam ediyor

Kramp-Karrenbauer gönüllülüğe katılıyor: Dernek Başkanı olarak yerel düzeyden, kendi kendine yardım Pücttlingen'e kadar ABD Denkfabrik CEPA'daki Avrupalılar için sözcüsü olarak uluslararası seviyeye kadar (Avrupa Politika Analizi Merkezi). Buna ek olarak, yıllardır Alman Volkshochschulverband'ın başkanı ve 2024'ten beri Alman Çocuk ve Gençlik Vakfı'nın (DKJS) genel müdürü.

Kramp-Karrenbauer mesleki politikaya geri dönüş görmez. Ve federal siyasette zamanlarına eklenir: “Elbette hatalar yaptım.” Bu yüzden “siyasi kariyerimi nihayetinde kendimi dilediğim ofise girmeden sona erdirdim” oldu.

Bununla Şansölye Ofisi anlamına gelir: Kramp-Karrenbauer Şubat 2020'de Şansölye için bir adaylık bırakmış ve parti lideri olarak istifasını duyurdu (2018'in sonundan beri).