Berlin “Arapların eline geçen mahalleler” mi? Franziska Giffey, göç açıklamasının ardından Hasso Plattner'a karşı çıktı

Beykozlu

New member
Berlin Ekonomik İşler Senatörü ve SPD eyalet başkanı Franziska Giffey, Berlin'e dair farklı bir bakış açısını savundu. SPD'li politikacı, SAP'nin kurucusu Hasso Plattner'in Neue Züricher Zeitung'da (NZZ) yaptığı eleştirel açıklamaya tepki gösteriyor.

Berlin doğumlu yazılım girişimcisi, NZZ'ye (Pazartesi) Berlinli olduğunu ancak artık Berlin'e gitmediğini ve Potsdam'da kalacağını söyledi. “Şehrin bütün bölgelerinin Araplar tarafından ele geçirilmiş olması ve onların ahlak ve hukuk anlayışlarının orada uygulanması iyi bir şey değil. Kapalı kapılar ardında herkes bir şeylerin ters gittiğini söylüyor.” Bu entegrasyon, eğitim ve okul politikası için geçerlidir.

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Giffey, Plattner'ın Potsdam'a olan bağlılığını takdir ediyor

Giffey, Plattner'ın Salı günkü açıklamalarına atıfta bulunarak, “Genelde şehrimize yönelik genel, aşağılayıcı değerlendirmelerden hoşlanmıyorum” dedi. “Herkesin olaylara biraz daha farklı bakması iyi olur.”

Giffey, Hasso Plattner'i Potsdam'a olan bağlılığından dolayı takdir ettiği kadar, onu Berlin'in farklı bir resmini çizmeye de davet etmek istediğini söyledi. Berlin'de sorunlu alanların olduğunu tam olarak biliyor. Siyasi kariyerinin başlangıcında Neukölln'de bölge meclis üyesi ve bölge belediye başkanı olan Ekonomi Senatörü, “Bunu kendi kişisel siyasi kariyerimden de biliyorum” dedi. “Her zaman şunu söylerdim: Neukölln, sorunlarının toplamından daha fazlasıdır. Ve Berlin, sorunlarının toplamından daha fazlasıdır.”