Beykozlu
New member
Bu yıl Berlin'de yeni bir lezzet var: Mitte'deki bir snack bar, başkentteki ilk Spargeldöner'i sunuyor. Gipsstrasse'deki “Tutumlu Kebap” restoranında “Döner Beelitzer Sanatı” mevcuttur. Burada mevsim sebzeleri, ızgara dana eti, kuzu marul, hollandaise sos, çilek-zencefil reçeli ve yabani sarımsaklı mayonez eşliğinde gözleme şeklinde servis ediliyor. Varyant, restoran şefi Felix Schneider tarafından yaratıldı.
Berlin mağazasının menüsünde ayrıca yeşil kuşkonmazlı bir kebap da var: “Trüf Delüks”. Dana eti, közlenmiş patates, marul, domates, taze soğan, nar, taze rendelenmiş trüf mantarı ve susam ile servis ediliyor.
Genel müdür Deniz Buchholz, Alman ve Türk kültürünün etkilerini bir araya getirmeyi amaçlıyor: “Biz tipik bir Türk restoranı değiliz, daha ziyade Berlin tarzı bir kebap restoranı olmak ve çok kültürlü ve çağdaş unsurları yanımıza almak istiyoruz.” Buchholz, snack barı 2019 yılında iş ortağı Daniel Herbert ile birlikte kurdu.
Girişim Doğu Alman Kuşkonmaz ve Yumuşak Meyve Yetiştiricileri Birliği tarafından olumlu karşılandı: “İnsanların sağlıklı kraliyet sebzelerini nerede kullanabileceklerini düşünmeleri iyi bir şey. Bu tüketiciler ve üreticiler için iyi bir şey” dedi genel müdür Jürgen Schulze.
Kuşkonmaz kebabı Bavyera'da zaten mevcut
Ancak kebapları kuşkonmazla sunma fikri tamamen yeni değil. Elif Gül, beş yıldır Aşağı Bavyera'nın Abensberg kasabasında kuşkonmaz dönerini satıyor. Ancak kebap eti, salata ve lahana ile klasik şekilde servis ediyor. Ayrıca hollandaise sosu ve “kuşkonmaz aromasının maskelenmesin diye biraz soğan” da var. Bir şarküteri sahibi, Abensberg bölgesinin tanınmış bir kuşkonmaz bölgesi olduğunu ve kebabın kuşkonmaz sevenler arasında çok popüler olduğunu söylüyor.
14,90 avro gibi muazzam bir fiyata sahip olan Berlin kebabıyla karşılaştırıldığında, Bavyera versiyonu neredeyse 9 avroluk bir pazarlık. Kuşkonmazlı dönerin fiyatları Berlin'in muhtemelen Hotel Adlon'daki en pahalı kebabının yanına bile yaklaşmıyor: Otelin lobi salonundaki lüks kebap artık 37 avroya mal oluyor – diğer şeylerin yanı sıra taze mantar ve mantarla servis ediliyor. dana eti şeritleri.
Günaydın Berlin
Bülten
Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.
Berlin mağazasının menüsünde ayrıca yeşil kuşkonmazlı bir kebap da var: “Trüf Delüks”. Dana eti, közlenmiş patates, marul, domates, taze soğan, nar, taze rendelenmiş trüf mantarı ve susam ile servis ediliyor.
Genel müdür Deniz Buchholz, Alman ve Türk kültürünün etkilerini bir araya getirmeyi amaçlıyor: “Biz tipik bir Türk restoranı değiliz, daha ziyade Berlin tarzı bir kebap restoranı olmak ve çok kültürlü ve çağdaş unsurları yanımıza almak istiyoruz.” Buchholz, snack barı 2019 yılında iş ortağı Daniel Herbert ile birlikte kurdu.
Girişim Doğu Alman Kuşkonmaz ve Yumuşak Meyve Yetiştiricileri Birliği tarafından olumlu karşılandı: “İnsanların sağlıklı kraliyet sebzelerini nerede kullanabileceklerini düşünmeleri iyi bir şey. Bu tüketiciler ve üreticiler için iyi bir şey” dedi genel müdür Jürgen Schulze.
Kuşkonmaz kebabı Bavyera'da zaten mevcut
Ancak kebapları kuşkonmazla sunma fikri tamamen yeni değil. Elif Gül, beş yıldır Aşağı Bavyera'nın Abensberg kasabasında kuşkonmaz dönerini satıyor. Ancak kebap eti, salata ve lahana ile klasik şekilde servis ediyor. Ayrıca hollandaise sosu ve “kuşkonmaz aromasının maskelenmesin diye biraz soğan” da var. Bir şarküteri sahibi, Abensberg bölgesinin tanınmış bir kuşkonmaz bölgesi olduğunu ve kebabın kuşkonmaz sevenler arasında çok popüler olduğunu söylüyor.
14,90 avro gibi muazzam bir fiyata sahip olan Berlin kebabıyla karşılaştırıldığında, Bavyera versiyonu neredeyse 9 avroluk bir pazarlık. Kuşkonmazlı dönerin fiyatları Berlin'in muhtemelen Hotel Adlon'daki en pahalı kebabının yanına bile yaklaşmıyor: Otelin lobi salonundaki lüks kebap artık 37 avroya mal oluyor – diğer şeylerin yanı sıra taze mantar ve mantarla servis ediliyor. dana eti şeritleri.
Günaydın Berlin
Bülten
Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.