Beşiktaş Bayan Futbol Grubu, Vodafone ile kontrat yeniledi

Felaket

New member
Kadın futbolunu desteklemeyi sürdüren Vodafone Türkiye, Beşiktaş Vodafone Bayan Futbol Grubu göğüs ve isim sponsorluğunu bir yıl daha uzatma sonucu aldı. Buna bakılırsa, Beşiktaş’ın bayan futbolcuları 2022-23 döneminde da Vodafone’un ismini ve logosunu taşıyarak alanlara çıkmaya devam edecek. Vodafone, geçen yıla göre dayanağını iki katına çıkardı.

Beşiktaş JK İdare Konseyi Lideri Ahmet Parıltı Çebi, şunları söylemiş oldu:

“Beşiktaş olarak, ülkemizde olimpiyatlara bayan atlet gönderen birinci kulüp olduk. 2020-2021 futbol döneminde hem bayanlarda hem erkeklerde şampiyon olarak bir daha bir birincisi başardık. Türkiye’de bayan futbolunun gelişmesine de sponsorumuz Vodafone ile birlikte en büyük katkıyı verdiğimizi söylemek yanlış olmaz. Bayan futbolunda Vodafone ile beraberliğimizin 11. yılına girdik. Kendileri beraberinde geliştirilen projelerle geleceğin atletlerinin ortaya çıkmasını da sağlıyorlar.

Kulüpler ve sponsorlar içindeki işbirliklerinin en hoş örneklerinden biri olarak, geçen yıl 16 farklı vilayetten 200’ü aşkın kız çocuğunun futbol eğitimine katkıda bulunuldu. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ismine gösterdikleri uğraş ve kulübümüze olan takviyelerinden dolayı kendilerine epey teşekkür ediyorum. İsim ve göğüs sponsorluğu mutabakatımızın 1 yıl daha uzatılmasından dolayı duyduğum memnunluğu söz ederken, bu işbirliğinin uzun yıllar daha bayan futboluna katkı sağlayacak biçimde devam etmesini temenni ediyorum.”

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy ise şöyleki konuştu:

“Vodafone olarak, toplumun genelinde erkeklere biçilmiş rol tariflerinde bayanların da yerinin olduğuna ve bunun cüretle ön plana çıkarılması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Bu inançla, Beşiktaş Vodafone Bayan Futbol Takımı’na 11 yıldır takviye vermekten gurur duyuyoruz.

2022-23 döneminde Beşiktaş Vodafone Bayan Futbol Ekibi isim ve göğüs sponsorluğumuzu bir yıl daha uzatma sonucu aldık. Ayrıyeten, spor okullarında futbol eğitimi alan kız çocuklarına takviye oluyoruz. Geçen dönem hayata geçirdiğimiz projeyle, futbolda gelişmek ve profesyonel olmak isteyen kız çocuklarının kendilerine yakıştırdıkları her alanda ben varım demelerini teşvik etmeyi hedefliyoruz. Bedelli işbirliklerinden dolayı Sayın Lider nezdinde tüm Beşiktaş topluluğuna teşekkür ediyoruz.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan bir şirket olarak, bayan futbolunu desteklemeye devam edeceğiz.”

200’Ü AŞKIN KIZ ÇOCUĞUNA DESTEK

Vodafone, geçen dönem Beşiktaş Vodafone Bayan Futbol Grubu sponsorluğunun 10’uncu yılı için özel olarak tasarlanıp üretilen formaların satışından elde edilen yaklaşık 570 bin TL’lik gelirle 16 vilayetten 200’ü aşkın kız çocuğunun futbol eğitimine katkıda bulundu.

Destek verilen çocuklardan 18’i, Beşiktaş’ın lisanslı futbolcusu olarak Bayan Futbol Altyapı’da oynamaya hak kazandı. Yaşları 12-16 içinde değişen bu çocuklardan 2’si U15 milletlerarası turnuvada ulusal maça çıkarken, 5’i U15 ulusal grup kampına çağrıldı, 4’ü ise U17 ulusal grup kampına davet edildi.

CİNSİYETÇİ ALGIYLA MÜCADELE

Vodafone Grubu’nun dünya genelinde başlatmış olduğu “Ben Varım” hareketiyle, çoklukla erkeklerle özdeşleştirilen alanlarda bayanların da var olduğunun gösterilmesi ve cinsiyetçi algının kırılması hedefleniyor. Toplumda yerleşik olan ve spora da yansıyan cinsiyetçi yapının değişmesini hedefleyen Vodafone, bayanların kendilerine yakıştırdıkları her alanda “Ben Varım” demelerini teşvik ediyor.