semaver
New member
Besni Tava Tanımı İçin materyaller
- 700 gr kuzu kuşbaşı et
- 4 adet patlıcan
- 5 adet domates
- 7 diş sarımsak
- 4 adet kırmızı kapya biber
- 5 adet yeşil biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Patlıcanlar yıkanır, alacalı soyularak fırın tepsisine alınır.
- Domatesler küp küp doğranarak eklenir.
- Biberler uzunlamasına ikiye bölünür, öbür sebzeler ile eşit boyutlarda doğranır.
- Kalan bütün materyal eklenerek harmanlanır.
- Fırın tepsisine 1 çay bardağı su gezdirilir.
- 200 derece fırında 1 saat denetimli olarak pişirilir.
- Fırınınızın gücüne nazaran mühlet değişkenlik gösterebilir, denetim edin. Afiyet olsun.