Besni Tava

semaver

New member
Besni Tava Tanımı İçin materyaller


  • 700 gr kuzu kuşbaşı et
  • 4 adet patlıcan
  • 5 adet domates
  • 7 diş sarımsak
  • 4 adet kırmızı kapya biber
  • 5 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Besni Tava Nasıl Yapılır?


  • Patlıcanlar yıkanır, alacalı soyularak fırın tepsisine alınır.
  • Domatesler küp küp doğranarak eklenir.
  • Biberler uzunlamasına ikiye bölünür, öbür sebzeler ile eşit boyutlarda doğranır.
  • Kalan bütün materyal eklenerek harmanlanır.
  • Fırın tepsisine 1 çay bardağı su gezdirilir.
  • 200 derece fırında 1 saat denetimli olarak pişirilir.
  • Fırınınızın gücüne nazaran mühlet değişkenlik gösterebilir, denetim edin. Afiyet olsun.
 
Üst