Bölge Müdürlüğü bağımlılar için uyuşturucu tüketim odası arıyor

Beykozlu

New member
Tempelhof-Schöneberg bölge ofisi hâlâ uyuşturucu tüketim odası için uygun bir yer arıyor. Berliner Woche Schöneberg'in haberine göre Yeşiller Milletvekili Sebastian Walter, Senato Sağlık İdaresi'nden destek istedi. Tüketim odası, bağımlıların hijyenik koşullarda ilaç tüketmesine olanak sağlamalıdır.

Mart 2023'ün sonuna kadar etkilenenler Schöneberg'deki Havari Pavlus Kilisesi'ndeki bir uyuşturucu mobil cihazıyla iletişime geçebilecek. Ancak düşen talep nedeniyle Wedding'deki Leopoldplatz'a taşındı. Berliner Woche'ye göre Schöneberger Kiez'de gidilecek tek yer Bülow-Eck iletişim mağazası ve Olga kadın buluşma yeri. Ancak her ikisi de herhangi bir tüketim seçeneği sunmuyor, yalnızca tavsiye sunuyor.

Senato Sağlık İdaresi Devlet Sekreteri Ellen Haußdörfer, tüketim odası için uygun gayrimenkul bulmanın zor olduğunu söylüyor. Sahipler genellikle bu amaçla oda kiralamak konusunda isteksizdir. Ayrıca bir tüketim odasının yeterli havalandırma, aydınlatma ve minimum 200 metrekarelik boyut gibi belirli gereksinimleri karşılaması gerekiyor. Bu alanda sigara ve enjeksiyon için iki ayrı oda, dinlenme alanı, tıbbi hizmetler ve danışma odaları sağlanması gerekmektedir.

Frobenstrasse 22'de boş bir ticari ünitenin uygunsuz olduğu yönünde somut tartışmalar yaşandı. Dışişleri Bakanı, Bülowstrasse 30'daki odaların da boş olduğunu ancak durumun belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Kaynak: Berlin Haftası

Makalenin oluşturulmasında yapay zeka teknolojileri kullanıldı.