“Bütün Berghain kimyasal madde kokuyordu”

Beykozlu

New member
Bir arkadaşım bana “Bütün Berghain kimyasal madde kokuyordu” dedi. Cumartesi akşamı, kanepede oturuyoruz, çay içiyoruz. Bu emekli ortamında kirli bir kulübün nasıl kokabileceği fikri uzak görünüyor. Son “kulüp gecesinden” sonra teri diğer uyuşturuculardan daha fazla kokuyordu. Omuz çantasını ceket askısından alıp burnunun altına tutuyor ve şöyle diyor: “Hala biraz kokuyor.”

Bazı Berlin kulüplerinin artık en azından tuvaletlerde amonyak veya kedi idrarı gibi kokmasının nedeni – kime sorduğunuza bağlı olarak – mefedronla ilgilidir. “Mephi” veya “Mephe” Almanya'da giderek daha popüler hale geliyor. Bazı kişilerin buna “Miyav Miyav” dediği de bildiriliyor. Kulağa gerçekten sevimli geliyor, tıpkı kedi yavruları gibi. Peki bu ilaç gerçekten bu kadar zararsız mı?

Yaklaşık üç yıl önce mefedronu ilk duyduğumda bunun kristal meth ile ilgili olduğunu düşünmüştüm. Bunu 2010'lu yıllarda Doğu Almanya'daki gençliğimden hatırlıyorum. O zamanlar Çek Cumhuriyeti'ndeki meth laboratuvarları tüm bölgeye tedarik sağlıyordu. Ondan uzak durmanın daha iyi olmasının yeterli nedenlerini gördüm. Anahtar Kelimeler bağımlılık faktörü ve psikozlar. Ama mefedron, o da nedir?

Uyuşturucuya çoğunlukla özel ortamlarda, doğum günlerinde veya akşam yemeği sonrasında maruz kalıyorum. Yılın dörtte birinde partiye gidiyorum, bu yüzden After Hours'a gitmiyorum ve en son uyuşturucu trendlerini ilk duyan da ben değilim. Zaten Berlin'de her şey oldukça hızlı oluyor.

Birisinin elinde her zaman, en iyi senaryoda narkotik yasası kapsamına girmeyen ama sizi heyecanlandıran yeni bir madde vardır. Yarım ecstasy hapı mı alacaksın? 90'larda Aşk Geçit Töreninde dans eden insanlara göre bir şey bu. 90'lı yıllardan bu yana her türlü sarhoşluk söz konusu olduğunda çok şey oldu. Bugün odak noktası artık sadece hız, kok ve MDMA değil. Cep telefonu ekranında bir çizgi olarak sonlanabilecek çok çeşitli maddeler var.

Kutlama gecesine mükemmel başlangıç: Mephedrone dopamin ve serotonin salgılar. Öforik bir etkisi vardır, sizi uyandırır, sosyalleştirir ve cinsel açıdan uyarıcı bir etkiye sahiptir.Emmanuele Contini

At anestezisi ve nakavt damlaları

Atlarda anestezik olarak da kullanılan ketamin, bir zamanlar çok popülerdi. Antidepresan etkilerine ilişkin araştırmalar son yıllarda Charité'de yürütülmüştür. Ancak birçoğu kendilerini sevimli ölümsüzlere dönüştürmeyi tercih ediyor. Koltuğunuzun rahatlığında bunun nasıl göründüğünü görmek istiyorsanız, depresif bir yönetmenin ketamin yüzünden kaçtığı Sebastián Silva'nın “Rotting in the Sun” filmini izlemelisiniz.

Partilerde genellikle kola ile birleştirilir ve buna daha sonra bisküvi adı verilir. Karışık tüketim gerçekleştiğinde vücutta iki karşıt maddenin birbiriyle savaştığı gerçeğinin bir başka önemsizleştirilmesi. Kurabiye hayranlarının bana söylediğine göre heyecan verici olan da bu. Doktorlar, çok fazla alan herkesin böbreklerinin tahrip olacağını ve en kötü durumda kan idrara çıkacağını söylüyor.

Daha sonra GHB geldi. Pipet yardımıyla titizlikle dozlamanız gerekiyor. Ve karanlık kulüp tuvaletleri ileri kimya derslerinin uygulama alanı olmadığından, insanlar sıklıkla aşırı doz alırlar ve kolayca bayılırlar. 2021'de Berlin kulüp kültüründen aktörler, İntihar Sirki'nde bir kadının aşırı dozdan ölmesi nedeniyle GHB'ye karşı bir poster kampanyası başlattı. Biri şunu okudu: “Güvenli kullanım her zaman en iyi çözüm değildir #NoGHB.”

Sarhoşluk evet ama ucuz lütfen

Ve şimdi, GHB gibi bir pipetle dozlamanız gerekmeyen ve sizi ketamin gibi aptalca sırıtan bir palyaçoya dönüştürmeyen amfetamin mefedron. Burun içinden çekilir ve gram başına 25 avronun biraz altında, hatta çoğu zaman daha da düşük bir maliyete sahiptir. Kola fiyatının yaklaşık dörtte biri. Parasal konularda bu kadar. Ve bu hafife alınmamalıdır. Çünkü Berghain'de kalırsak sarhoş olmaktan çok daha ucuz olur.

Olumlu tarafıyla devam edersek: Mephedrone dopamin ve serotonin salgılar. Öforik bir etkisi vardır, sizi uyandırır, sosyalleştirir ve cinsel açıdan uyarıcı bir etkiye sahiptir. Berlin'de bir partiye gitmek için en kötü durum değil. Daha önce mefedron kullanmış kişiler bana akşamdan kalmalığın, örneğin MDMA veya hızdan daha az kötü olduğunu söylüyor. Diğer birçok madde gibi uyuşturucu da performans odaklı toplumumuza çok iyi uyuyor.

2000'li yılların sonunda mefedron İngiltere'deki çevrimiçi mağazalarda banyo tuzu ve bitki gübresi olarak satılmaya başlandı. Uyuşturucu orada büyük ilgi gördü ve sonunda 2010 yılında hemen hemen her yerde yasaklandı. O zamandan bu yana, daha yayılmadan Almanya'da da narkotik yasasına tabi tutuldu. Berlin birkaç yıldır yasağa rağmen “Mephi” şarkısında dans ediyor ve kulübün havasını kirletiyor.

Şimdi koku dışında sorun nedir? İnsanların kafayı bulmak istediklerinde sekiz bira içtikten sonra sandalyeden düşmeleri ya da mefedron aldıktan sonra yatakta uykusuz uzanıp tavana bakmaları önemli değil mi?

“Mephedrone, diğer birçok ilaç gibi, artık kontrol altında olmadığınızda bile kontrolün sizde olduğu hissini yaratıyor.”

“Mephedrone, diğer birçok ilaç gibi, artık kontrol altında olmadığınızda bile kontrolün sizde olduğu hissini yaratıyor.”Fabian Sommer/dpa

Mephedrone: Kimse uzun vadeli etkilerini bilmiyor

Geçenlerde bir doğum günü partisinde kimin neyi almak istediği sorusu ortaya çıktığında, neyin mevcut olduğunu bilmek istedim. 4-MMC dedi birisi. Bu mefedronun resmi adıdır. Herkes hızla gemiye bindi ve çekinmeden konuşmaya başladı. Etkisi yaklaşık iki saat sürer, ancak birçok kişi kısa bir süre sonra huzursuzluğa kapılarak ilacı almayı bırakmıştır. Arkadaşım da çay içerken şunu söylüyor: “Gerçekten açgözlü oluyorsun.”

Mefedronun en büyük sorunu, kola gibi bir kez başladığınızda, en azından o akşam hemen duramayacak olmanızdır. Arkadaşıma göre, kokain kaynaklı ego modundan çok daha sevimlisin. Arkadaşı, “Fakat pek çok insanın ilacı ciddiye almadığını hissediyorum” diyor. Çünkü: Drugchecking Berlin'e göre mide bulantısı, baş ağrıları ve en kötü durumda sanrılar bile bu aşırılığın sonucu olabilir, ancak konuştuğum hiç kimse bunu yaşamadı. Ancak GHB'de olduğu gibi ani bayılma bir yan etki değildir. Mephedrone, diğer birçok ilaç gibi, artık kontrol altında olmadığınızda bile kontrolün sizde olduğu hissini yaratır. Peki şimdi yeni olan ne?

Büyük bir sorun var. Mephedrone pek araştırılmamıştır ve tüketimin uzun vadeli sonuçları henüz bilinmemektedir. Ve satıcıların mefedron olarak madde satması 4-MMC alabileceğiniz anlamına gelmez. Diğer ilaçlarda istenen madde kesici maddelerle karıştırılırken, mefedronla genellikle tamamen farklı bir sonuç elde edilir. Artık dolaşımda sayısız türev var. Bunlara 2-MMC veya 3-CMC denir. Etkileri daha da az araştırılıyor ve sonuçları daha da tahmin edilemez. Drugchecking Berlin'de dağıtılan mefedronun yalnızca yüzde 13'ü aslında 4-MMC'ydi.

Statüko şu: İnsanlar, uzun vadede onlara ne yapacaklarını kimsenin gerçekten bilmediği maddelerle kendilerini heyecanlandırıyorlar. Geriye gerçekten kötü kokan bir abartı kalıyor. Bir sonraki yeni kristaller parti gökyüzünde parıldayana kadar.

Herhangi bir geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! brifing@Haberler