Deniz Çoban, Beşiktaş-Kasımpaşa maçını değerlendirdi! Çok konuşulan gol anı…

Felaket

New member
Dakika 11 Nkoudou’nun penaltı beklediği durum: Devam sonucu hakikat. Burada penaltı yok.

Dakika 24 Weghorst-Groavac uğraşı devam sonucu yanlışsız mu: Hakemin zıt açısında kalmış durum. Şanssız bir an. Weghorst kolunu araç olarak rakibi yaklaşmasın kullanıyor ve bilerek açıyor. Kasımpaşalı oyuncunun yaptığında faul yok üzere duruyor. Lakin Weghorst rakibe ziyan veriyor. Katiyen sarı kartla cezalandırılması lazımdı.

Dakika 28 Cenk Tosun’un attığı gol: Weghorst’un dirsek darbesiyle Groavac’ın burnu kanadığı için tedavi olma gayesiyle oyun dışına çıkıyor. Hakem orada faulu ve sarı kartı atlamıştı. Kasımpaşa tedavi için oyuncu kenara gelince 1 kişi eksiliyor. Tahminen hakem orada sarı kart gösterse tedavisi içerde olacak, dışarı çıkmayacak. Akabinde Kasımpaşalı oyuncu sakatlanıyor o da kenara geliyor ve Kasımpaşa alanda 9 kişi kalıyor. Burada hakem ismine sağduyunun devreye girmesi lazım. Kural kitabında iki oyuncu tıpkı anda sakatlandığında tedaviyi alanda yaptırabilirsin diyor. Adaleti sağlamak için, 11’e 9 kalmamak için… Ancak oyuncunun biri bir yerde biri bir yerde sakatlanıyor bu maçta kural kitabındaki metinle fazlaca alakası yok. ötürüsıyla oyunun başlamasına kurala muhalif diyemeyiz. Ancak bir de sağduyu var, hakemin oyunu yönetmesi var. Burada oyunu başlatması sağduyuya alışılmamış. Değişikliğe müsaade vermek için oyunun başlamasını 20 saniye daha bekletse sorun olmayacak. Hakem grubu yaşanacak aksileri öngoremiyor. Sağduyu manasında büyük bir yanılgıya imza attılar. Kitapta yazan kurala göre yanılgı yok ancak oyun idaresi açısından büyüksıkıntı.

Gol daha sonrası Selçuk İnan’ın itirazı: Selçuk İnan’ın bağırması ve el hareketleri sarı kart hududunu aşmış, kırmızı kart gerekirdi. Hem fazlaca yakında, özel alanda birebir vakitte elini sallayarak bağırarak konuşuyor. İtirazlarında haklı ancak bu biçimde davranmaması lazım.

İlk yarının sonlarında Cenk Tosun’un penaltı beklediği konum: Kasımpaşalı oyuncu, Cenk’i bu biçimde düşürecek bir kuvvetle çekmiyor. Eli kullanarak Cenk kendini yere bırakıyor. Cenk’in hareketi kısıtlanmıyor. Devam sonucu gerçek.

Donk’un sarı kartı: Sportmenliğe karşıt davranış bu, oyunun imajını bozuyor. Her vakit sarı karttır bu. Gerçek karar. ,

Dakika 53 Aytaç Kara penaltı bekliyor: Cenk Tosun’a yaptığım yorumun birebirini yapıyorum. Oyuncu el atılımıyla ‘Penaltı alabilir miyim?’ niyetine giriyor. Bu çekmeyle düşmez. Devam sonucu gerçek.

Dakika 73 Ertuğrul ceza alanı haricinde elle oynadı mı?: Açıdan fazlaca anlayamıyoruz lakin hissiyat olarak topun ceza alanı dışına çıkmadığını düşünüyorum. Çıksa bile epey milimetriktir. İz düşümü açısından içerde üzere görünüyor. Çıksaydı da kart çıkmazdı Ertuğrul’a ferdi bir yanılgı.

Dakika 75 Eysseric’in Muleka’ya faulu: Bu düzeyde bu sarı kart atlanmamalı. Hatta sarı mı kırmızı mı diye konuşulacak konum tahminen şiddet biraz daha fazla olsa, açı farklı olsa. Ben sanki Eysseric’in öncesinden sarı kartı var da o yüzden mi temkinli davrandı diye düşündüm. Mutlaka sarı kart olmalıydı.