Donald Trump elbette değişimini haklı çıkarıyor

Beykozlu

New member
ABD Başkanı Donald Trump, uluslararası tarifeler arasında başkalarının gerginliğiyle U dönüşünü kurdu. “İnsanlar” biraz huzursuz ve “biraz korkutucu” hale geldi, dedi Trump, Beyaz Saray'ın önündeki bir etkinlikte, ticaret politikasındaki son kurs değişikliği için motivasyonları sorulduğunda. “Esnek olmalısın.”

Bir muhabir Trump'a gümrük molasının tahvil piyasasındaki düşüşe dayanıp dayanmadığını sormuştu. Başkan daha sonra tahvil piyasasını gözlemlediğini ve “güzel” olduğunu söyledi. “Dün gece insanların biraz rahatsız olduğunu gördüm,” diye devam etti Trump. Duyurularından sonra ABD borsaları tekrar vuruldu. ABD Başkanı'na göre, “finansal tarihin en büyük günüydü”. Trump, gümrük politikası nedeniyle finansal piyasalardaki önceki türbülans için bir geçiş dönemi olduğunu söyledi. “Bu büyüklüğe geçiş.”

Trump da şöyle dedi: “Büyük adım bugün yaptığım şey değil.” Büyük adım, diğer birçok ülkede ticaretteki eşitsizliklerle başa çıkmak için tarifeleri ilk etapta tanıtmaktı. O ve ABD Maliye Bakanı Scott Bessent, “Bu cesaret gerektiriyor,” dedi.

Beyaz Saray: 75'ten fazla ülke ABD ile müzakere etmek istiyor

Başkan daha önce tarifelerin askıya alınmayacağını belirtmişti. Borsalardaki büyük türbülans ve yaklaşan artan ticaret çatışması göz önüne alındığında, Trump Çarşamba günü kürek çekti. “90 günlük bir mola onayladım,” diye yazdı Trump Çarşamba günü çevrimiçi hizmeti gerçeği Social'da. Bu dönemde, yüzde onluk bir “önemli ölçüde azaltılmış” gümrük seti, çile önlemleri almayan ticaret ortakları için geçerlidir.

Beyaz Saray'ın basın sözcüsü Karoline Leavitt, 75'ten fazla ülkenin müzakere etmek için Trump'a döndüğünü ve soruşturma miktarından bunalmış olduklarını söyledi.

Trump: Çin bir anlaşma yapmak istiyor

Çin ile gelen gümrük anlaşmazlığında Trump, müzakere çözümü bulmak için iyimserdi. “Çin anlaşmak istiyor,” dedi Cumhuriyetçi, ülkeye yönelik özel tarifeleri daha da artırdıktan kısa bir süre sonra. “Sadece nasıl yapılacağını gerçekten bilmiyorsun.” Çinliler “gururlu insanlar” ve Başkan Xi Jinping “Gururlu Bir Adam”, Trump'ı vurguladı. Ülke “bir yol bulacak”.

ABD Başkanı daha önce Çin'den ithalat tarifelerini yüzde 125'e çıkarmıştı. Çin hükümetini saygı eksikliği ile suçladı çünkü ABD ürünlerine tarifelere karşı yüzde 84 miktarda açıklandı. (DPA ile)