Dünyaca ünlü köpek Kabosu hayatını kaybetti

Beykozlu

New member
Fotoğrafı internette sayısız şakaya ilham kaynağı oldu ve hatta milyar dolarlık kripto para birimi Dogecoin'in logosu haline geldi: Japon köpeği Kabosu öldü. Sahibinin tahminine göre 18 yaşındaydı. Kabosu'nun kesin yaşı bilinmiyor.

Atsuko Sato Cuma günü Shiba Inu köpeği hakkında “Ben onu okşarken uykusunda huzur içinde öldü” diye yazdı. “Bence Kabo-chan dünyadaki en mutlu köpekti. Ben de en mutlu sahibiydim.”

Kabosu'nun görüntüsü, kripto para birimi Dogecoin'in logosu haline geldi. Richard Drew/AP

Japon kadın, Kabosu'yu bir hayvan barınağından sahiplendikten iki yıl sonra, 2010 yılında tüylü köpeğinin internette viral olan bir fotoğrafını yayınladı. Kabosu'yu kanepede ön patilerini çaprazlamış halde, gözlerinde şüpheci bir bakışla kameraya bakarken gösteriyor.

Fotoğraf, kullanıcıların köpeğin iddia edilen düşüncelerini kırık bir İngilizceyle bildirdiği çevrimiçi hizmet Reddit'te popüler bir meme haline geldi. Sözlerle süslenen Japon köpeğinin fotoğrafı, ilerleyen yıllarda internette tartışmaların değişmez bir parçası haline geldi ve pek çok esprinin temelini oluşturdu.

Kabosu'nun görüntüsü dijital bir NFT sanat eserine dönüştürüldü ve dört milyon dolara satıldı. Aynı zamanda iki yazılım mühendisine şu anda dünyanın en büyük sekizinci kripto para birimi olan Dogecoin kripto para birimini yaratmaları için ilham verdi. Geçen Nisan ayında Elon Musk, Twitter logosunu kısaca köpeğin Dogecoin görseliyle değiştirdi.

Hatta kripto para kuruluşu Own the Doge, köpeği “İnternetin Mona Lisa'sı” olarak onurlandırdı. 2022'nin sonunda Kabosu lösemi ve karaciğer hastalığına yakalandı.

Sato, blogunda Pazar günü Narita'daki bir şehir parkında Kabosu için bir veda partisi düzenleneceğini duyurdu. Geçen Kasım ayında memleketi Sakura'daki bir parka Kabosu ve kanepesi için bir anıt dikildi.

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.