Fraunhofer IOF, uzayda Avrupa lazer iletişimini teşvik ediyor

Adanali

New member
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Yayınlamadan önce teknik yardım ve editoryal revizyon ile çevrildi.

Bir daha gösterme.

Fraunhofer Uygulamalı Optik ve İnce Mekanik Enstitüsü'nün araştırmacıları, uydu tarafından desteklenen lazer iletişimi için dizat ve spaceantotik şirketlerle birlikte bir iletim ve resepsiyon teleskopu geliştirdiler. Bu teleskop, gelecekteki Avrupa uydu ağları için teknolojik temelleri kurmayı, gigabit alanındaki veri hızlarına terabit alanına izin vermeyi ve dolayısıyla geleneksel radyo bağlantılarını aşmayı amaçlamaktadır.

Fraunhofer IOF'a göre, teleskopun tasarlandığı TESAT SCOT135 Optik İletişim Terminali, orta ve jeostationary karasal yörüngede kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. 100 Gbit'e kadar veri aktarım oranlarına ulaşır/eğer 80.000 kilometreye kadar mesafeleri doldurabilirlerse. Teleskop evrensel bir iletim ve alım üniteleri olarak hareket eder ve uzayda aşırı koşullara ve lazer performansından 50 watt'a kadar termal yüklere direnecek kadar sağlam olmalıdır.

“Lazer iletişim sistemlerinde nispeten yüksek lazer hizmetleri sağlanmaktadır. Burada 50 watt çalışır. Bir uzay teleskopu için, nispeten büyük miktarda performans, sistemden yayılmasıdır.” Lukowicz, “Bu, optikte değişikliklere yol açabilecek ısı gelişmelerine yol açıyor. Ancak açıkçası sistem performansından ödün verilmemelidir. Bu nedenle termal yönetim projemiz için özellikle önemli bir noktaydı.” Dedi. Bileşenler de özellikle hafif olmalıdır.

3 yıllık geliştirme süresi

Jena'daki Fraunhofer IOF'daki teleskopun gelişimi üç yıl sürdü ve ekonomik bir tasarıma odaklandı. Üretim, Isseroada'dan başlayan bir Fraunhofer olan Spacecottic'ten gerçekleşir. Maksimum 50 başka birim kapasiteye sahip beş sistem zaten üretildi.

ESA Avrupa alanının yetkisi, projeyi Avrupa'da güvenli ve lazer tabanlı iletişim sistemlerinin inşasını teşvik eden Scylight programının bir parçası olarak desteklemektedir. Amaç, teknolojik egemenlik elde etmek ve özellikle güvenlik ve sivil koruma gibi kritik altyapılar için bağımsız uydu iletişim ağları oluşturmaktır. Bu gelişme ile Avrupa, Starlink Network'teki SpaceX gibi şirketler tarafından zaten kullanılan lazer iletişim teknolojileri alanında uluslararası ilerlemeye katılmak istiyor.

(Mack)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!