Güncelleme AI: Qwen 3, Robotik Kol modellerine 100 $, hedef, deney AI
Alibabas Qwen3: Düşünce Modu ile Açık Modeller
Çin teknoloji devi Alibaba, Qwen3 ile Deepseek-R1 ve Gemini 2.5 Pro gibi pazar liderleriyle bir referans testine ayak uydurabilen yeni bir açık dil modelleri ailesi sundu. 235 milyar parametreli en büyük model, çok daha büyük rakipler gerektiren benzer matematik testlerine ulaşıyor. Sadece 3 milyar aktif parametreye sahip en küçük model bile Deepseek V3 gibi önemli ölçüde daha kapsamlı sistemlerin arkasındadır.

Önemli bir özellik, kanal çalışma yöntemidir: “Düşünce Modunda” model etkinlikleri ayrıntılı ara basamaklarla çözerken, “moda düşünmüyor” hızlı yanıtlar sağlar. 119 dil desteği ve Apache 2.0 lisansı altında, modeller serbestçe kullanılabilir ve Huggingface geliştiricileri platformunda zaten çok popüler olabilir.
Yüzü kucaklamak, ekonomik için robot için inşaat planları sağlar
Bir geliştirme platformu AI olan Face'i kucakladım, robot kolunu daha da geliştirdim 100, gelişmiş SO-101 versiyonuna ve GitHub'daki projeleri yayınladım. Robot, blokların engellenmesi gibi bağımsız olarak görevleri yerine getirecek şekilde eğitilebilir. Gözden geçirilmiş servootors, kolun ağırlıklarına ağırlık kaldırmasına izin verir.
Maliyetler yaklaşık 100 $ 'dan başlar, ancak ekipmana ve ön montaja bağlı olarak 500 $' a kadar yükselebilir. Gerekli parçalar Wowowoworobo gibi robotik mağazalarda mevcuttur veya 3D yazıcı ile yapılabilir. Nesnelerin tanınması için entegre kamerası ile robot, yapay zekaya dayalı robotiklere katılmak isteyen hobiler için ekonomik bir şekilde uygundur.
Meta, uygulamayı bellek işlevine sahip bağımsız uygulamalara duyurdu
Teknolojik grup Meta, ilk Llamacon Fuarı'nda bağımsız olarak bir hedef uygulama duyurdu. Uygulama ayrıca ışınları kontrol etmeye hizmet eden önceki Meta View uygulamasının yerini alır. Fotoğraf, video ve anıları kaydetme gibi önceki tüm işlevler tutulurken, artık dilsel iletişim konusunda dikkat çekiyor.
Yeni uygulama sadece Ray Ban Gözlükleri ile değil, aynı zamanda gelecekteki meta-siparişlerle de çalışmalıdır. Önemli inovasyon belleğin işlevidir: Meta AI, kullanıcının tercihlerini ve kişisel kişilerini hatırlayabilir. Meta, bu kişiselleştirmenin isteğe bağlı olacağını ve kullanıcıların bu işlevi reddetme fırsatına sahip olacağını vurguluyor.
Openai, aşırı dostça bir
Openai, kullanıcılar çok gurur verici ve doğal olmayan yapay zeka bulduktan sonra GPT-4O için yakın zamanda yayınlanan bir güncelleme çekti. Yapay zeka modelinin üreticisi daha kullanışlı bir sohbet modeli geliştirmeye çalışmıştı, ancak uzun vadeli kullanıcı tercihleri yerine “inç yukarı” gibi kısa vadeli geri bildirimlere dayanıyordu. Sonuç, dostça ama aynı zamanda kalıcı görünen yapay bir zeka sistemiydi.
Güncelleme şimdi tüm kullanıcılar için geri çekildi. Openi şimdi eğitim sürecindeki iyileştirmeler üzerinde çalışıyor ve gelecekte AI kişiliğinin bireysel uyarlaması için daha fazla fırsat sunmayı planlıyor.

Ne kadar akıllı yapay zeka? İşimiz, boş zamanlarımız ve toplumumuz için üretken yapay zekanın sonuçları nelerdir? Haberler “AI” güncellemesinde, AIS'in en önemli gelişmelerine kod çözücü ile birlikte güncellemeler getiriyoruz. Cuma günü, AI devriminin uzmanlarla farklı yönlerine ışık tuttuk.
Veri Koruma Otoritesi, eBays eğitim planlarını kontrol eder
Brandenburg Dagmar Hartge verilerinin korunmasının başkanı, eBays'in müşteri verilerini eğitim AI için kullanma planlarını inceliyor. Potsdam yakınlarındaki Kleinmachnow'daki çevrimiçi eylem evinin Avrupa merkezinin başkanı olan denetim otoritesi, şirketin veri koruma beyanında şeffaflık eksikliğini eleştiriyor. Hangi kişisel bilgilerin kullanılması gerektiği, amaçlar için ve hangi modellerin kullanılması gerektiği açık değildir.
Hartge'a göre, eBay henüz eğitime başlamamıştı, ancak veri korumasının değişmesi 21 Nisan'da yürürlüğe girdi. Etkilenen insanlar, mevcut bilgi durumuna göre daha sonraki bir geri çekilme mümkün olmadığından, veri işleme ile çelişmenizi tavsiye ediyor. Otorite zaten çok sayıda müşterinin şikayeti aldı.
Çin, yapay zekanın batıdan bağımsızlığına bağlı
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, yapay zekanın gelişimini güçlendirmek için bir girişim duyurdu. Ülke, Batı'dan bağımsız olarak yüksek performanslı çipler, yazılım ve yapay zeka uygulamaları gibi kilit teknolojiler olmak istiyor. Strateji, daha büyük temel araştırmalara, devlet finansmanına, yeni yasalara ve daha iyi eğitime dayanmaktadır.
İlerleme, Çin'in AI alanında büyüyen küresel rekabete tepkisinin bir parçasıdır. Pekin otonom sistemlerini geliştirmeyi ve sanayi gibi araştırmalarda ABD ve Avrupa ile eşitlenmeyi taahhüt eder.
AI Reddit Tetikleyicileri Hedefine Karşı Deneme
Zürih Üniversitesi araştırmacıları, yapay zekanın ikna edilebilirliğini test etmek için AI tarafından üretilen makalelerin kullanıldığı Reddit forumunda “ChangemyView” 'da bir deney yaptılar. Bilim adamları birkaç hesap oluşturdular ve bazıları kişisel geçmişleri icat edilmiş yapay zeka sistemlerine sahipler.
Zürih Üniversitesi deneyi doğruladı ve bir soruyu kurallara uymak için önerisi izlenmeyen etik komiteye atıfta bulundu. Reddit topluluğu, forumun kurallarını ihlal eden gizli yaklaşımın güçlü bir eleştirisi ile tepki gösterdi. Çalışmanın etik kaygılara göre yayınlanıp yayınlanamayacağı tartışmalıdır.

(Mali)