Hindistan'da her beşinci iPhone yapıldı

Adanali

New member
Yeni Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin birçok gümrük turunun ilkinden kısa bir süre önce, Apple'ın mümkün olduğu gibi Hindistan'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne uçan 600 ton iPhone vardı? Bloomberg şimdi cevabı bulmuş gibi görünüyor: Tayvanlı şirketin kızı Foxconn India, üretim becerilerini bugüne kadar bilinmediği ölçüde genişletti. Başka bir tedarikçinin Tata Grubu olduğu söyleniyor.

Haber ajansı tarafından bildirildiği gibi, alıntı kaynakları olan Apple, üretim becerilerini ortaklarıyla birlikte taşımak için Corona'dan pandemiye başladı. Titiz Çin blokları nedeniyle, beş yıl önce başlayarak, küresel tedarik zincirleri aylardır defalarca rahatsız edildi. Bu arada, tüm iPhone'ların yüzde 20'sinin Hindistan'dan geldiği söyleniyor. Apple cep telefonları için başka bir üretim yeri Vietnam.

Hindistan'dan 22 milyar için iPhone

Bloomberg'e göre, Hindistan şirketleri son 12 ayda 22 milyar dolarlık bir fabrika vergisi ile iPhone üretti. Bu nedenle toplam, cihazların piyasa fiyatına değil, üreticilerin Apple'ı hesapladığı şeye atıfta bulunur. Dışa aktarılan cihazların sayısı rapordan çıkmaz. Önceki raporlara göre, Hindistan'daki Apple, ABD ve Çin arasında uzun süre var olan ticari çatışmayı önlemek için esas olarak ABD pazarı için iPhone üretmeye mahkumdur.

Sadece geçen Cuma günü ABD hükümeti, Çin için sekiz gün önce duyurulan elektronik ürünler için oranlarını askıya almıştı. Bununla birlikte, bu sadece bir merhamet dönemi olmalı, oranlar şimdi bazı ürün grupları için ayrı ayrı ayarlanmalıdır. Daha önce, Çin'den ithalat vergileri tekrar son zamanlarda yüzde 145'e yükseltilmişti. İlk duyuruya göre, yüzde 26'sı Hindistan içindi, bu yüzden Apple ve Foxconn'un taahhüdü de uzun vadede mantıklı olabilir.

(Asla)