Hükümetin nihai ayrıntılar üzerinde anlaşmaya varması bekleniyor

Beykozlu

New member
Temel çocuk güvenliğine ilişkin açık sorular artık masadan kaldırılabilir. Alman Basın Ajansı’nın Cuma günü hükümet çevrelerinden öğrendiğine göre, federal hükümet muhtemelen birkaç noktada anlaşmaya varmış durumda. Artık kabinenin konuyla ilgilenmesinin önünde hiçbir şeyin kalmadığı söylendi. Aile İşleri Bakanlığı, diğer bakanlıkların ve Federal İş Ajansı’nın ilgili noktalardaki tavsiyelerini uygulamaya koydu.

SPD, Yeşiller ve FDP, koalisyon anlaşmasında temel çocuk refahını uygulamaya koyma konusunda anlaştılar. Çocuk parası, çocuklar için vatandaş yardımından sağlanan yardımlar veya çocuk yardımı gibi önceki yardımların burada toplanması gerekir. Merkezi bir platform sayesinde henüz hak ettikleri paraya ulaşmamış ailelere de ulaşılabiliyor.

Temel çocuk güvenliği: Olası anlaşmanın sağladığı şey budur

Yeşiller ve FDP arasında özellikle tartışmalı olan temel çocuk refahı hükmünün aslında bir buçuk hafta önce federal kabinede başlatılması gerekiyordu. En azından Aile Bakanı Lisa Paus (Yeşiller) bu beklentiyi dile getirdi. Ama gündeme gelmedi. Aile Bakanlığı çevreleri o dönemde sözde çocuk yardımı transferi ve Sığınmacı Yardımları Yasası ile ilgili hâlâ bir sorun olduğunu söyledi. Yani kimin yardım aldığı ve bunların temel çocuk yardımından nasıl mahsup edildiğiyle ilgili sorular var.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Rheinische Post ve diğer medya kuruluşları artık anlaşmanın, korona salgını sırasında uygulanan çocuk başına 20 avroluk acil ek ücretin 2025’ten itibaren sığınmacıların çocukları için geçerli olmayacağını öngördüğünü bildirdi. “SPD ve Yeşiller sığınmacılara kalıcı olarak ödeme yapmak istiyor Çocuk başına aylık 20 Euro daha fazla. Bunu desteklemiyorum” dedi Federal Maliye Bakanı ve FDP lideri Christian Lindner. “Standart oranlar uygundur ve özellikle Sığınmacılara Yardım Yasası ile ilgili olarak yanlış sinyaller vermemeliyiz” diye ekledi.