İsrail insani yardımın yeniden başlamasına izin verir

Beykozlu

New member
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Pazar akşamı Gazze için insani yardımın derhal yeniden başlamasını onayladı. Hükümet başkanı, temel gıda arzının İsrail ordusunun tavsiyesi ve kıtlık olmamasını sağlamak için olduğunu söyledi. Maliye bakanı Bezhalel Smotrich ve diğer bakanlar adımlara karşı olduğu için karar verildi.

İsrail medyasına göre Netanyahu, İsrail'in “Gazze Şeridi'nde bir açlık krizinin oluşturulmasını önlemek için nüfus için temel miktarda gıda ithalatına izin vereceğini” söyledi, çünkü böyle bir kriz “Hamas ile mücadele etme operasyonunun devamını tehlikeye atacak”.

İsrail, Hamas'ın yardım mallarından hırsızlığını suçluyor

İsrail üzerindeki artan uluslararası baskının Haberin Detaylarıına karşı, bu adım, Mart ayından bu yana kalıcı olan Gazze Şeridi'ndeki yardım teslimatlarının ablukasını sona erdirmek için gerçekleşti ve böylece insani krizini önledi. Şimdiye kadar İsrail bunu yapmayı reddetti. Bu, Hamas'ın kendi üyelerinin avantajı için yardım malzemelerini çalmış olması gerçeğiyle haklı çıktı. Teslimatlar yalnızca Hamas'tan kaçınmak için yeni bir mekanizma kurulduğunda devam etmelidir.

Yeni yardımcı mekanizmanın 24 Mayıs'ta faaliyete geçecek kadar, yardım malzemelerinin Kudüs'ten iki yüksek olan İsrail yetkilisi olan birkaç uluslararası kuruluş aracılığıyla iletileceğini söyledi. Bununla birlikte, diğer memurlar bunu reddetti ve mevcut mekanizmalar yoluyla Gazze'ye hiçbir rahatlama malzemesinin gönderilmediğini, ancak sadece yeni mekanizma yoluyla gönderilmediğini iddia ettiler.

Öte yandan, yardım mallarının sadece bir hafta boyunca Gazze Şeridi'nin güneyinde değil, aynı zamanda yardım kuruluşları sadece güneydeki dağılımla başlayana kadar diğer alanlarda da dağıtılacağı kesindir.