Beykozlu
New member
Joe Biden yanlış yüzyılda. En azından Fransız başkanları söz konusu olduğunda. ABD başkanı Fransa'nın başkanının François Mitterrand olduğunu varsayıyor gibi görünüyor. Ancak 1995'te görevinden ayrıldı ve 1996'da öldü. Bilindiği üzere Fransa'nın devlet başkanı Emmanuel Macron'dur.
Las Vegas'taki bir kampanya mitinginde konuşan Biden, Haziran 2021'de İngiltere'de gerçekleşen ve Macron'un da katıldığı G7 zirvesine ilişkin bir hikaye anlattı: “Seçildikten hemen sonra İngiltere'nin güneyindeki bir G7 zirvesine gittim. Ben de oturdum ve şöyle dedim: 'Amerika geri döndü!' Almanya'dan yani Fransa'dan Mitterrand bana baktılar ve 'Ne kadar zamandır döndün?' diye sordular.”
Günaydın Berlin
Bülten
Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.
Biden sürekli sözler veriyor, konuyu kaybediyor ve bağlantıları karıştırıyor. Başkanlığının başladığı 2021 yılından bu yana, yaşı ve ikinci dönem görev yapma yeteneği nedeniyle defalarca eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Siyasi muhaliflerinin birçoğu ve bazı seçmenler, Biden'ın neden çok yaşlı veya başkan olamayacak kadar yaşlı olduğuna dair argümanlarını desteklemek için onun görünürdeki karışıklıklarını ve gaflarını kullandı. 81 yaşındaki Biden, ABD'de görev yapan en yaşlı başkan oldu. Kasım ayında yeniden seçilirse ikinci döneminin sonunda 87 yaşında olacak.
Las Vegas'taki bir kampanya mitinginde konuşan Biden, Haziran 2021'de İngiltere'de gerçekleşen ve Macron'un da katıldığı G7 zirvesine ilişkin bir hikaye anlattı: “Seçildikten hemen sonra İngiltere'nin güneyindeki bir G7 zirvesine gittim. Ben de oturdum ve şöyle dedim: 'Amerika geri döndü!' Almanya'dan yani Fransa'dan Mitterrand bana baktılar ve 'Ne kadar zamandır döndün?' diye sordular.”
Bu, 81 yaşındaki ABD başkanının son zamanlarda yaptığı ilk dil sürçmesi değildi. Temmuz 2023'te yanlışlıkla pandeminin başlangıcından bu yana “100'den fazla” Amerikalının Kovid-19'dan öldüğünü söyledi. Beyaz Saray daha sonra bunu “1 milyonun üzerinde” olarak düzeltti. Haziran ayında, yeniden seçilmek için yarışan ve Kasım ayındaki 2020 seçimlerinin rövanş maçında Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile karşılaşması beklenen Biden, Ukrayna'daki savaşı Irak'taki savaşla karıştırdı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ” Irak’taki savaşı kaybeden.” Biden, “Bunu söylemek gerçekten zor. Ama Irak'taki savaşı açıkça kaybediyor. Kendi ülkesindeki savaşı kaybediyor ve dünya çapında bir tür dışlanmış haline geldi” dedi.Biden kalabalığa, 1996'da ölen eski Fransa cumhurbaşkanı Mitterrand'la yakın zamanda görüştüğünü söyledi.
“Seçildikten hemen sonra G7 toplantısına gittim. Oturdum ve 'Amerika geri döndü!' dedim. ve Almanya'dan Mitterand – yani Fransa, bana baktı ve 'ne kadar süreliğine döneceksin?' dedi.” pic.twitter.com/X7hJH8SHk9
— Yurttaş Özgür Basın (@CitizenFreePres) 6 Şubat 2024
Günaydın Berlin
Bülten
Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.
Biden sürekli sözler veriyor, konuyu kaybediyor ve bağlantıları karıştırıyor. Başkanlığının başladığı 2021 yılından bu yana, yaşı ve ikinci dönem görev yapma yeteneği nedeniyle defalarca eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Siyasi muhaliflerinin birçoğu ve bazı seçmenler, Biden'ın neden çok yaşlı veya başkan olamayacak kadar yaşlı olduğuna dair argümanlarını desteklemek için onun görünürdeki karışıklıklarını ve gaflarını kullandı. 81 yaşındaki Biden, ABD'de görev yapan en yaşlı başkan oldu. Kasım ayında yeniden seçilirse ikinci döneminin sonunda 87 yaşında olacak.