semaver
New member
Kahiye Tatlısı Tanımı İçin materyaller
Hamuru için;
Hamuru için;
- 2 su bardağı su
- 2-3 bardak su
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- ½ limon suyu
- 1 kg künefe peyniri
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı sade yağ
- Şerbet için olan gereçler tencereye alınır ve kaynatılır.
- Hamur için olan materyaller bir ortaya getirilerek yoğurulur. Hamur orta sert bir kıvamda olmalıdır, unu evreli olarak ekleyin, duruma göre daha fazla ya da daha az ekleyebilirsiniz.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin ve akabinde ceviz büyüklüğünde bezelere bölün.
- Hamuru açı içerisine yağ sürün ve peynirle şekeri içerisine koyarak zarf formunda dört kenarından katlayın.
- Tavaya sıvıyağ alarak ısıtın ve hazırlanan hamurları kızartın. Pişenleri kenara alarak şerbetleyin ve ılıkken servis edin.
- Afiyet olsun.