Karabağ Ketesi

semaver

New member
Karabağ Ketesi Tanımı İçin gereçler



Hamur için;

  • 3 adet yumurta
  • 10 gr vanilya
  • 150 gr yumuşamış tereyağı
  • 900 gr un
  • 10 gram kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • bir tutam tuz
Harç için;

  • 300 gram dondurulmuş tereyağı
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 5 gr vanilya
  • 300 gr un
Katmanlar için;

  • Tereyağı
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
Karabağ Ketesi Nasıl Yapılır?


  • Ilık süt, maya ve pudra şekerini bir kapta karıştırarak aktifleşene kadar 5 dakika kenarda bekletilir.
  • Üzerine un ekleyerek krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  • Yumurta ve şekeri çırpın, kalan materyalleri ekleyerek hamur kıvamına getirin.
  • Mayalandırmak için 1 saat kenarda bekletin.
  • İç harç için yağı eritip içerisine şeker ve vanilyayı ekleyin.
  • Şeker eridiğinde un ekleyerek kum kıvamına getirin.
  • Hamuru açarak modüllere bölün ve 1 cm kalınlığında açıp içerisine haerç koyun kapatın ve zıt çevirin.
  • Çatalla delikler açın, üzerine yumurta sarısı sürün ve hal verin. 180 derece evvelde ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
  • Servis edin.
  • Afiyet olsun.
 
Üst