M8'de kısa bir sürüş nasıl bir kabus oldu

Beykozlu

New member
Aslında, sadece mükemmel öğle yemeği molası için mükemmel bir öğle yemeği almak istiyorum: Güneş parlıyor ve sıcaklıklar hoş. Bu ilk büyük bahar günü sadece küçük bir dezavantajı var: Alexanderplatz çevresinde mükemmel bir atıştırmalık bulmak o kadar kolay değil, çünkü aylardır glutensiz yiyordum. Bu yüzden Rosenthaler Platz'a gidiyoruz. Orada kendimi bu son derece lezzetli çilek bulut buzlu matcha ve glutensiz bir cheesecake tedavi ediyorum. Orta durak.

Yeşil çayımın ilk yudumunu aldığımda, bunun hemen olacağından şüphelenmiyorum. Geri dönüyorum, ama koşmak istemiyorum ama tramvayı al. Google Haritalar bana yolu gösteriyor: Sadece M8 ile Torstraße boyunca sadece iki istasyon. Ekran sadece dört dakikalık bir bekleme süresi ile çekilir. Durakta hemen kaçındığım sırt çantası olan bir kadın görüyorum. Öne çıkmak istemiyor ve yapıyor.

Benim için hızla netleşiyor: Büyük Berlin'de küçük, kayıp bir ruh – belki bir bağımlı veya alkole bağımlı. Aynı zamanda sert bir görünümde perişan kıyafetlerden ve kararsız olandan görebilirsiniz. Tabii: Her evsiz veya bağımlı bir tehlike değil, ama dikkat ediyorum. Beş yıllık Berlin'de çok şey yaşadım ve deneyimlerimi kesinlikle burada yaşayan diğer insanlarla paylaştım. Bir yandan ilginç yaşam sanatçıları var, diğer yandan asıl sorun vakaları. Sokaklarda sarhoş olan kükreyen turistler; Anlaşmazlık arayan ve gittikçe daha fazla görünen agresif çeşitliliğin evsizleri. Ve herhangi bir ilaca sıkışmış ve kafası karışmış ve yüksek sesle olan gerçekten hasta insanlar var. Hepsini biliyorum.

Tramvay durağındaki kadın sadece bir sigara çeviriyor ve bana bakıyor. Bağırsak hissim şöyle diyor: Dikkat, dikkatli ol! Tramvay, hızlı bir şekilde başlıyorum, öne ve ilk vagona giriyorum. Bir mesafe arıyorum. Kadın dışarıda. Ama kapılar sadece kapanmak istediğinde, yıldırım hızında kaçar ve kapımdan fırtınalar. Doğrudan oturdu. Hedefin miyim?

“Geldiğin yere geri dön!”

İki buçuk yıl boyunca tipik bir Berlin barında çalıştım: Friedrichshain, Rigaer Straße, Sosyal Odak, Minimal Bar. Ev işgalcilerinin geç yükselişleriyle karşılaştırıldığında, punklar vahşi Berlin'in neye benzediğini görmek isteyen turistlerle buluşuyor. Nispeten sertleştiğimi ve çok şey gördüğümü söyleyebilirim. Bağırsak hissim her zaman bana zaman içinde haber veriyor.

Tren başlar ve bağırsak hislerim alarmı yükseltir. Ve gerçekten: hiçbir yerde olduğu gibi, bu kadın o kadar yüksek sesle haykırıyor ki tüm yolcular bakıyor. İlk başta sadece şaşkın şeyleri çığlık atıyor: “İlk önce bir Dreeeehhheeeenn!” Veya “kirli orospu”.

Berlin'de yaşadığımdan bu yana geçen beş yıl içinde, midede his bu güneşli günde olduğu kadar endişe verici olmamıştı. Kadının her zaman benim yönümde nasıl göründüğünü fark ettim. Her şeyden önce: Artık çığlık atmayı bırakmıyor. Bugün yanımda kulaklıklarım yok, bu yüzden sadece müzik dinleyemiyorum ve aksiyonu gizleyemem. Başımı kapatıyorum, ama kadın üzülmeye devam ediyor: “Her şey buraya tamamen taşındı!” Çığlık atıyor ve çığlık atıyor – ve herkes uzağa bakıyor.

İçimde katı bir his hissediyorum, agresif kadının öngörülemezliğinin saf korkusu ve kontrol kaybım. Kırmızı başladığımı fark ettim. Beni kastedip anlamadığım için huzursuzum. Davranışınızın beni nasıl korkuttuğunu, içimde nasıl paniğe kapıldığını ve beni derinlemesine tetiklediğini fark ettim.

Belki her şey aniden gerçekleştiği için. Yine çığlık atıyor: “Kir kaltak ekledin, geldiğin yere geri dön!” Yine, onun ya da benim bol kot pantolonum, siyah uzun saçlarım, yeni denge spor ayakkabılarım, glutensiz kek, çilek bulut matcha'mda bir şey tetikleyeceğimi düşünüp düşünmediği belli değil. Berlin-mitte-görünümüm ve Berlin-Mitte Atıştırmalık.

Belki de sadece içimde başka birini, başka birini görür, başka bir kişi, biri onları uçurumdan nefret eden. Tüm bu hakaretler başka nereden geliyor? Aramızda: Aslında yeni biriyim ve Dresden yakınlarından geliyorum.

Berlin bir midilli çiftliği değil

Eklendi, biraz korkmuş ve utanıyorum, kalkıyorum ve geri dönüyorum. Diğer yolcuların arkasına saklanıyorum. Bana bakıyor. Neden? Duyduğum son şey: “Evet, nihayet! Kendini siktir et, kirli orospu!” Görünüşe göre beni kastetti, öfkesine hitap etti, tüm hayal kırıklığını ve tüm nefretini bana yansıttı. Onlar için doğru anda doğru yerdeydim.

Tüm bunlar sadece iki veya üç dakika içinde gerçekleşir. Arkadan birisinin bir sonraki durakta tramvayı önde bıraktığını görüyorum. Bu kadın mı? Tramvay boyunca hızla koşmak ve burada kapıma geri dönmek istiyor mu? Beni takip ediyor mu? Diğerlerinin arkasına saklanıyorum. Tren devam ediyor.

Bir sonraki istasyondan çıkıyorum ve tamamen çözüldüm. Zulüm görüyorum ve biraz travmatize. Bir an için, görünüşe göre üzücü kaderine rağmen, bu kadına sadece dünyanın en kötüsünü diliyorum.

Sonra bittiğini fark ettim. Heyecanlıyım, ama yine de hayatının kesinlikle benimkinden çok daha zor olduğunu düşünüyorum. Çilek bulut buzlu matcha içiyorum ve bu içeceğin bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Haftada iki kez yiyecek alıyorum, her üç ayda bir kaşlarımı yaptım. Bir dairem var, ailem, arkadaşlarım, işim için minnettarım.

Berlin bir midilli çiftliği değil, sanırım. Aslında, bu şehrin sadece başka bir tarafını gördüm, ama yüzüne bir darbe gibi geldi. Berlin, bazen sen gerçekten boğucu bir meleksin.