Marine Le Pen Cumhuriyetçilerle işbirliğini duyurdu

Beykozlu

New member
Sağcı popülist Rassemblement National'ın (RN) Avrupa seçimlerindeki seçim başarısının ardından, eski parti lideri Marine Le Pen, muhafazakar Cumhuriyetçiler (LR) ile işbirliği sözü verdi. Le Pen Pazartesi günü TF1 televizyon kanalında yaptığı açıklamada, 30 Haziran ve 7 Temmuz'daki parlamento seçimlerinde, her iki partinin de daha önce ilgili seçim bölgesinde anlaşmaya varması halinde, RN'nin LR'ye karşı aday çıkarmaktan “kesinlikle” kaçınabileceğini söyledi.

Partisi, LR ile iki noktaya dayalı bir işbirliği üzerinde çalışıyor: “satın alma gücünün savunulması ve ekonominin canlandırılmasının yanı sıra güvensizlik ve göçle mücadele.”

Le Pen ilk görüşmelerini gerçekleştirdi – Macron hırçın görünüyor


Pazartesi öğleden sonra Le Pen, aşırı sağcı Eric Zemmour'un kurduğu Reconquête için Avrupa seçimlerinin önde gelen adayı olan yeğeni Marion Maréchal ile bir araya geldi. Le Pen, TF1'e yaptığı açıklamada, Avrupa seçimlerinin ardından Başkan Emmanuel Macron'un çağrısını yaptığı yeni Ulusal Meclis seçiminin, “ulusal kampın Fransa'yı tekrar yoluna sokması için tarihi bir fırsat” olduğunu söyledi.

Başkan Macron'un listesi Avrupa seçimlerinde ağır bir yenilgiye uğradı. Tüm sandıklar sayıldıktan sonra oyların yüzde 14,6'sını aldı; bu oran yüzde 31,4'lük oy oranıyla RN'nin yarısından azdı. Sosyalistler yüzde 13,8 ile başkanın kampının bir puan gerisinde kaldı. Macron daha sonra şaşırtıcı bir şekilde yeni seçim çağrısında bulundu.

Bu çerçevede Le Pen, seçimi kazansa bile başbakan olmak istemeyeceğini yineledi. Parti lideri Jordan Bardella bu rolü hedefliyor ve kendisi de başkan olmak istiyor. Le Pen, “Bunu değiştirmek için hiçbir neden yok” dedi.


Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.
 
Üst