Nenad Bjelica ayrılık raporuna karşı çıktı

Beykozlu

New member
Nenad Bjelica acı dolu bir gülümseme takınmaya çalıştı: Kötülüğe karşı iyi bir yüz takın, yeter ki ilave bir saldırı yüzeyi sunmayın. Cuma günü, 1. FC Union Berlin'in teknik direktörü medya temsilcilerinin VfL Bochum'a karşı oynayacağı iç saha maçı (Pazar günü saat 15:30) ve özellikle de kişisel geleceği hakkındaki sorularını yanıtladı.

Çarşamba günü çok kısa sürede ortalığı karıştıran bir medya raporuna ve üstlerinden 48 saatten fazla bir süre sonra tepki alamamasına göre, bunun en geç sezon bitiminden sonra artık Köpenick'te olmayacağı açık olmalı. Yakın çevreden Hırvat futbolcunun hem kulüpte hem de takımda desteğini kaybettiği bilgisi kamuoyuna ulaşmıştı. Mönchengladbach'a karşı oynanan son maçtan (0-0) sonra bir ayrılığın zaten tartışıldığı söyleniyor ve hafta sonu Bochum'a karşı oynanan maçtan sonra bir ayrılığın göz ardı edilemeyeceği söyleniyor.

Makalenin yayınlanmasından kısa bir süre sonra danışmanının açıkça belirttiği gibi Bjelica'nın bundan haberi yoktu. “Şu anda odak noktamın nerede olması gerektiğini biliyorum. Bochum'a karşı oynanan maç dışında hiçbir yerde” dedi Bjelica ve dürüst olmak gerekirse bu durumda 52 yaşındaki oyuncu için neredeyse biraz üzülebilirsiniz. Dikkatleri Pazar gününe, takımına, ligde kalmasına ve Bundesliga'nın tehdit altındaki geleceğine odaklamaya çalıştı. Ne olursa olsun başarılı olamadı.

“Raporları etkileyemem. Etkileyebileceğim şey takımı maça iyi hazırlamaktır. Yaklaşık 17 yıldır antrenörlük yapıyorum ve kariyerimde kolay olmayan bazı durumlar yaşadım. Stresli durumlarla iyi başa çıkabiliyorum,” diye güvence veren Bjelica, oyuncularıyla oynadığı son dokuz maçta yalnızca bir galibiyet elde etti ve bu nedenle yeniden ciddi bir düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

1. FC Union Berlin: VfL Bochum ile “kırılması zor bir ceviz” geliyor

Her zaman popüler olan Urs Fischer'in halefi olan Bjelica, Kasım ayında göreve başlamasından bu yana zor günler geçirdi. Yine de kulübü görünüşte umutsuz bir durumdan geri getirdi ve Gladbach (3:1), Köln (2:0) ve Darmstadt'a (1:0) karşı önemli galibiyetler alarak küme düşme mücadelesine dönüşü başlattı. Ancak oyunda gözle görülür bir gelişme yaşanmadı. Bugün itibariyle Union, özellikle hücumda rakiplerine sorun yaratmayı hâlâ son derece zor buluyor.

Bjelica'nın ifadesiyle Bochum Pazar günü “kırılması zor bir ceviz” olacak. VfL'de kısa süre önce teknik direktör değişikliği yapıldı. Thomas Letsch'in yerini alan Heiko Butscher liderliğindeki takım, çıktığı üç maçtan dört puan aldı. Ancak deplasmanda neredeyse hiçbir şey elde edilemedi: Bochum, rakibinin yerinde çıktığı 15 maçın yalnızca birini kazandı ve yedi puan topladı. Bundesliga'da negatif değer. Kendi evinde kazanacağı galibiyetle Union artık doğrudan küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalmayacak ve önümüzdeki hafta sonu Köln'de bir galibiyet daha alarak ligde kalacaklarını nihayet açıkça belirtebilecekti.