Niclas Füllkrug Borussia Dortmund’a transfer oldu: “Görevler için ölüyorum”

Beykozlu

New member
Niclas Fülkrug, Borussia Dortmund’a transferiyle kariyerinde bir sonraki adımı attı. 30 yaşındaki oyuncu, “BVB’de bir oyuncu olarak gelişme ve yeni deneyimler kazanma şansım var” dedi. “Önümüzdeki görevler konusunda gerçekten heyecanlıyım ve bu takımla mümkün olduğunca başarılı olmak istiyorum. Bir BVB profesyoneli olarak stadyumu olağanüstü taraftarlarıyla birlikte deneyimlemek için sabırsızlanıyorum.”

Fülkrug, Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund ile oynuyor

Özellikle bölge kulübünün Şampiyonlar Ligi’ndeki uluslararası maçları Fülkrug’u rahatsız etmeli. Grup aşamasında kendisi ve yeni takımı futbolun ağır sıkletleri Paris Saint-Germain, AC Milan ve Newcastle United ile karşılaşacak. Gelecek yaz kendi sahasında oynanacak Avrupa Şampiyonası’na bakıldığında, Füllkrug artık kendisini daha da büyük bir sahnede gösterebilir.

Füllkrug, BVB röportajında ”Şampiyonlar Ligi, ustalaşmak istediğim bir seviye” dedi. Ayrıca hamlesinden sonra şunu da açıkça ortaya koydu: “Dürüst olmam gerekirse, başından beri hayalimdeki çözüm neydi?” Takım arkadaşı Julian Brandt’a önceden yardım edip edemeyeceğini sordu ve doğru yanıtları aldı. Füllkrug, eski kulübü Werder Bremen’i takdir etmeye devam ettiğini söyledi. Bremen “her zaman kalbimin bir parçasına sahip olacak”.

İlan | Daha fazlasını okumak için kaydırın

Perşembe günü mükemmel bir şekilde yapılan transfer kendisi için belli bir riski de barındırıyor. Sébastien Haller ve süper yetenek Youssoufa Moukoko ile BVB’de hücumun merkezinde güçlü bir rekabet var. Normalde Dortmund’da sadece bir forvet için yer vardır. Füllkrug, geçen sezon Bundesliga’da 16 gol attığı Werder Bremen’e transfer oldu. BVB’de öncelikle kendisini öne sürmesi gerekiyor.