Beykozlu
New member
Serhat Aktaş, Almanya’nın en ünlü sommelier’larından biri ve Berliner Zeitung’un yazarıdır. 2 Ekim 2023 Pazartesi günü KPM-Hotel & Residences’ın 7. katında (Englische Straße 6, 10587 Berlin-Tiergarten, giriş: 18:00, büfe açılış: 18:45) açık şişe partisi düzenliyor. , bitiş: en fazla 22:00’ye kadar).
Sommelier ile konuştuk.
Sayın Aktaş, açık şişe partisi nedir? Fikir nasıl ortaya çıktı?
2018 yılından bu yana yılda iki kez Lagen-Cup şarap yarışmasını düzenliyorum. Adından da anlaşılacağı gibi, Alman tek bağ şaraplarından, yani şarap imalathanelerinden çıkan en iyi şaraplardan bahsediyor. Sommelier’lar, şarap gazetecileri ve şarap bayilerinden oluşan uzman bir jüri, şarapları benimle birlikte körü körüne ve uluslararası ortak 100 puanlık şemaya göre tadıyor ve değerlendiriyor. Ancak böylesine profesyonel bir şarap tadımı her zaman deneme amaçlı döküldüğü için yarısı her zaman şişelerde kalır. 2020 yılında aklıma açık şişe partisi fikri geldi. O zamandan bu yana şarapları içmek yerine rahat ve sosyal bir ortamda içebilmek için son tadım gününün ardından şarap etkinliğini düzenliyorum. Çünkü bir akşamda yüzlerce şarap içmek mümkün değil.
Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın
Ne sunuyorsunuz ve maliyeti ne kadar?
Yüzlerce tek bağdan oluşan Alman beyaz şarapları içki istasyonlarına bölünmüş. Konuklar, Almanya’nın 13 bağcılık bölgesinin neredeyse tamamından gelen değerli şarapları tatma ve içme fırsatına sahip oluyor. Ücret, tüm şaraplar, yiyecekler ve maden suyu dahil kişi başı 89 Euro’dur.
Hangi yiyecek ve şarap olacak?
Tadım ve açık şişe partisi KPM Hotel & Residences’ta gerçekleşecek. Otelin restoranı Dong A, etkinliğe sıcak ve soğuk yemeklerin yanı sıra tatlılardan oluşan yüksek kaliteli bir büfe sunacak.
İzleyicilerin tadına bakması için en sevdiğiniz şaraplardan birini bize söyleyebilir misiniz?
Favori bir şarabı adlandırmak kolay değildir. Çünkü içinde o kadar çok harika, farklı ve kaliteli bitki var ki. Kendinizi şaşırtmanıza izin vermek daha iyi.
Hangi sommelier’larla tanışacaksınız?
Aralarında 1 yıldızlı Berlin restoranı Skykitchen’den en iyi sommelier Sharin Polte, Leipzig’deki 2 yıldızlı Falco restoranından en iyi sommelier Thilo Kownatzki ve bir şarap uzmanı olan Frische Paradies’in başkanı Klaus Kneib’in de bulunduğu çok sayıda kişi var. Elbette muhteşem KPM Oteli’nin otel müdürü Tobias Berghäuser de.
Etkinlik ne zamandan ne zamana kadar sürüyor?
Etkinlik 2 Ekim Pazartesi günü gerçekleşecek. Giriş 18:00 ve başlangıç 18:30, bitiş ücretsiz veya maksimum 22:00’a kadar
Rezervasyon: [email protected] adresinden
Herhangi bir geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! brifing@Haberler
Sommelier ile konuştuk.
Sayın Aktaş, açık şişe partisi nedir? Fikir nasıl ortaya çıktı?
2018 yılından bu yana yılda iki kez Lagen-Cup şarap yarışmasını düzenliyorum. Adından da anlaşılacağı gibi, Alman tek bağ şaraplarından, yani şarap imalathanelerinden çıkan en iyi şaraplardan bahsediyor. Sommelier’lar, şarap gazetecileri ve şarap bayilerinden oluşan uzman bir jüri, şarapları benimle birlikte körü körüne ve uluslararası ortak 100 puanlık şemaya göre tadıyor ve değerlendiriyor. Ancak böylesine profesyonel bir şarap tadımı her zaman deneme amaçlı döküldüğü için yarısı her zaman şişelerde kalır. 2020 yılında aklıma açık şişe partisi fikri geldi. O zamandan bu yana şarapları içmek yerine rahat ve sosyal bir ortamda içebilmek için son tadım gününün ardından şarap etkinliğini düzenliyorum. Çünkü bir akşamda yüzlerce şarap içmek mümkün değil.
Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın
Ne sunuyorsunuz ve maliyeti ne kadar?
Yüzlerce tek bağdan oluşan Alman beyaz şarapları içki istasyonlarına bölünmüş. Konuklar, Almanya’nın 13 bağcılık bölgesinin neredeyse tamamından gelen değerli şarapları tatma ve içme fırsatına sahip oluyor. Ücret, tüm şaraplar, yiyecekler ve maden suyu dahil kişi başı 89 Euro’dur.
Hangi yiyecek ve şarap olacak?
Tadım ve açık şişe partisi KPM Hotel & Residences’ta gerçekleşecek. Otelin restoranı Dong A, etkinliğe sıcak ve soğuk yemeklerin yanı sıra tatlılardan oluşan yüksek kaliteli bir büfe sunacak.
İzleyicilerin tadına bakması için en sevdiğiniz şaraplardan birini bize söyleyebilir misiniz?
Favori bir şarabı adlandırmak kolay değildir. Çünkü içinde o kadar çok harika, farklı ve kaliteli bitki var ki. Kendinizi şaşırtmanıza izin vermek daha iyi.
Hangi sommelier’larla tanışacaksınız?
Aralarında 1 yıldızlı Berlin restoranı Skykitchen’den en iyi sommelier Sharin Polte, Leipzig’deki 2 yıldızlı Falco restoranından en iyi sommelier Thilo Kownatzki ve bir şarap uzmanı olan Frische Paradies’in başkanı Klaus Kneib’in de bulunduğu çok sayıda kişi var. Elbette muhteşem KPM Oteli’nin otel müdürü Tobias Berghäuser de.
Etkinlik ne zamandan ne zamana kadar sürüyor?
Etkinlik 2 Ekim Pazartesi günü gerçekleşecek. Giriş 18:00 ve başlangıç 18:30, bitiş ücretsiz veya maksimum 22:00’a kadar
Rezervasyon: [email protected] adresinden
Herhangi bir geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! brifing@Haberler