Polonyalı Milletvekili Grzegorz Braun, Holokost'un kurbanları için dakikanın sessizliğini rahatsız ediyor

Beykozlu

New member
Polonya cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çalışan haklı aşırılık yanlısı MEP Grzegorz Braun, Avrupa Parlamentosu toplantısında Holokost kurbanları için bir dakikalık sessizliği rahatsız etti. Olay Çarşamba günü, Uluslararası Holokost Anma Günü vesilesiyle ve Auschwitz toplama kampının kurtuluşunun 80. yıldönümü vesilesiyle Çarşamba günü meydana geldi.

Ulusal Sosyalizmin Yahudi kurbanlarının MEP'leri tasarlarken, yakın zamana kadar sağa olan aşırılık yanlısı Polonya Konfederasyon Partisi'nin bir üyesi olan Braun, duygusal anı kesintiye uğrattı. Herkes sessiz iken, aniden şöyle dedi: “Gazze'deki Yahudi Soykırımı kurbanları için dua edelim”. Daha sonra cümleyi tekrarladı.

Avrupa demokrasisinin kalbinde anti -semitizmin aşağılık bir gösterimi.

Varşova'da bir menorayı söndüren aynı aşırı sağ Polonyalı MEP olan Grzegorz Braun, bir kez daha gerçek renklerini gösterdi, bu sefer Avrupa Parlamentosu'ndaki Holokost Anıtı törenini çıkararak. … pic.twitter.com/ygmyesjtcb

– Avrupa Yahudi Kongresi (@Eurojewcong) 29 Ocak 2025
Antisemit Grzegorz Braun, Channukia'yı Parlamentoda Yangın Söndürücülerle Silerek

Sakin kalma taleplerine rağmen, Braun huzursuzluğa neden olmaya devam etti, bunun üzerine Avrupa Parlamentosu Başkanı salondan eşlik etmesine izin verdi. Braun'un yaklaşımı diğer milletvekilleri tarafından büyük ölçüde eleştirildi. Doğru, aşırılık yanlısı Polonyalı politikacı yaklaşımını haklı çıkarmaya çalıştı. Online Platform X'teki bir yazıda Braun şöyle yazdı: “Ben 'bozmadım', ancak Gazze Şeridi'ndeki Yahudi Soykırım'ın kurbanları için dua çağrısı … Tüm kurbanların görünüşe göre olduğu bakış açısını paylaştım Aynı, ama bazıları diğerleriyle aynı. “

Bu, Braun'un çok fazla omura neden olan ilk provokasyonu değildi. Aralık 2023'te, 57 yaşındaki politikacı, Yahudi Tatilinde Polonya Parlamentosu'nda bir tören sırasında Menora mumlarını söndürmek için bir yangın söndürücü kullandığında manşetlerde bulundu. Olaydan sonra Braun, Parlamento üyesi olarak keyif aldığı kolluk kuvvetlerinden çekildi. Nisan ayında, Varşova Bölge Savcılığı, Parlamento Binası'ndaki dini inançlara hakaret etmek için suçlamalar yaptı.