Rapor: Openi sosyal ağını oluşturur

Adanali

New member
Openi yeni bir sosyal ağda çalışıyor. Bu, istenmeyen birkaç girişime atıfta bulunarak noktayı rapor eder. Şirketin başkanı Sam Altman, yabancılar tarafından zaten seçilmiş bir prototip göstermiş ve geri bildirim istemişti. Openi chatgpt modelinin görüntülerinin üretim işlevine dikkat edilir.

Verge raporu proje için bir isim açıklamıyor. Şimdiye kadar, Openai'nin kendisi sessiz. Ekonomik motivasyon, kullanıcılar ücretsiz ve her şeyden önce mevcut olanlar için yeni içerik veriyorsa OpenAIS'in yapay zeka modellerinden yararlanacağı olabilir. Elon Musk, mikroblog X hizmetine ait olan ve GROK dilbilimsel modelini geliştiren şirket olan Xai ile bu yolu zaten takip ediyor.

Milyarderler yarışırsa

Altman ve Musk arasındaki rekabet ihmal edilemez. İkisi uzun süre geçti. Musk, Openais'in kurucularından biridir, ancak yönetim ve 2018 yönetim yapıları hakkında bir anlaşmazlıktan sonra şirketten emekli oldu. Ortak olmasa da, Musk Openai, Kaliforniya Birleşik Devletleri Federal Mahkemesi'nden önce şikayet etmeye çalışır (Musk v AltmanAZ. 4: 24-CV-04722) Kâr amacı gütmeyen şirketin kâr odaklı bir şirkete dönüşmesini önlemek için. Musk, orijinal bağışının Altman'ın kişisel zenginleştirmeyi kötüye kullandığı kar amacı gütmeyen bir proje için olduğuna inanıyor. Mahkeme, Openi'ye karşı acil bir misk sorusu vermedi.

Retrospektif olarak, Şubat ayındaki bazı Altman ifadeleri, sosyal ağlarını öneriyormuş gibi yorumlanabilir. O zaman Musk, 94,7 milyar dolarlık eksik bir satın alma teklifi yaptı. Altman, sayaç teklifi ile çevrimiçi olarak yayınla reddetti ve tepki gösterdi: Openii, X'i 9.47 milyar dolardan, onuncu Musk teklifi satın alacak ve selefi Musk X Twitter'ın fiyatının çok altında satın alacaktı.

Ayrıca Şubat ayında, platform hedefinin işlemine, yani bir sosyal ağın temel bir işlevine sosyal bir yem vermek istediği gerçeği vardı. “Tamam, belki sosyal bir uygulama yapacağız,” Altman bu müşteriye tepki verdi.

(DS)