Sergen Yalçın’dan Acun Ilıcalı’ya Exxen çağrısı!

Felaket

New member
UEFA Şampiyonlar Ligi C Kümesi birinci maçında Beşiktaş , alanında Borussia Dortmund’u konuk edecek. Beşiktaş Teknik Yöneticisi Sergen Yalçın, müsabakaya ait düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İşte Sergen Yalçın’ın Borussia Dortmund maçı öncesi açıklamaları:

“Oynayacağımız tertip futbolun sahiden en üst düzeyi bana göre. En üst tertibi… Bilhassa biz Beşiktaş topluluğu olarak bu biçimde bir tertibin ortasında olduğumuz için fazlaca heyecanlı, epey memnunuz. Gayemiz elbette kümeden çıkmak. Birinci ikinin ortasında kümenin sonunu görmek istiyoruz. Fakat epey güç bir tertibin ortasında olduğumuzu da belirtmek isterim. İşlerin kolay olduğu bir tertip değil. Grup olarak güzel bir oyun, ahenk içerisinde olduğumuzu, bu biçimde bir tertipte uğraş edebileceğimizi düşünüyorum. Oyuncularımla birlikte en azından bunu birlikte deneyeceğiz. sonuçlarını daima birlikte nazaranceğiz fakat ümidimiz var, heyecanlıyız”

“bu biçimde bir tertipte kupa kazanmak güç tabi ki. Hayal üzere bir şey. Gerçekçi olmak lazım. Kadro maliyetlerine, bütçelere baktığımız vakit kolay değil. Bu kümenin en düşük bütçeli ekibiyiz. İstek, dilek, gayret, kazanma hırsı elbette bunlar epey daha değerli şeyler. Bu anlattığım şeyleri saha ortasında yakalayabilirsek oyunun temposunu, ikili çabaları yakalayabilirsek şayet ben başarılı olacağımızı düşünüyorum. Final kısmına ait soruda finalin o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum. Hayal kurabilir miyiz tahminen kurabiliriz”

“Tüm ülkenin bu maçı izlemesini isterim. Biz ülkemizi temsil ediyoruz. Alacağımız puanlar ülkemiz için epey kıymetli olacak. İnşallah İstanbul’un üç büyük topluluğu bu sene ülkeye puan kazandırmak için elinden geleni yapacak. Acun’dan rica etmek lazım herbiçimde. Ben öncülük edeyim, kanalı aç, herkes izlesin. TV8’den verebilir tüm halka.”

“Beşiktaş olarak oynadığımız her maçta kendi oyun planımızı uygulamaya ve heyecanlı bir oyun izletmeye çalışacağız. Kazanmak için elinden gelen her şeyi yapan bir ekip nazaranceksiniz. Teixeira’nın sakatlığı epey sürmez lakin Vida’nınki biraz müddet alabilir.

“Savunmada Vida olmayacak lakin onun yerine oynayacak oyuncularımız var, geniş bir takımımız var, bu sene uygun bir takım kurduk, Oynamayanların yerine oynayacak oyuncularımız hazır, rastgele bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Kümeden çıkabileceğimize inanıyoruz ancak yapamayabiliriz de. O yüzden çok net maksatlar koymak istemiyorum. Katiyetle kolay olacağını düşünmüyoruz, fazlaca güç bir küme olacak. Ekip olarak hazırız, elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Konuşmayı hayli seviyoruz lakin konuşmakla olmuyor. Daima kümeler çekildiğinde ‘Biz bu kümeden çıkarız’ diyoruz. Gerçekçi bakmak lazım, oynayacağımız düzey üst bir düzey. Üstün Lig ‘de oynayacağınız oyunlar, Şampiyonlar Ligi’ne yetmez.”

“Her ekibin açığı vardır. Bir grubun eksiğinin olması, senin o eksikleri kullanarak onu yeneceğin manasına gelmiyor. Senin saha ortasında onu ne kadar değerlendirebileceğine bağlı. Konuşması hoş de oyunda o denli olmuyor, kolay olmuyor. Yarın Ersin hariç bütün oyuncularımız yabancı olacak üzere görünüyor. Seneye dört Türk oyuncuyla oynayacaksak, ona göre planlama yapıyoruz. daha sonra beşle yapıyorsak, ona göre planlama yapılır. Herkes bu kurallara bakılırsa plan yapıyor. Yoksa bizim bir tenkidimiz yok.”