Ukrayna'nın yeniden inşasına ilişkin ders ve tartışma

Beykozlu

New member
Çarşamba günü saat 18.00'de Ukrayna'daki Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) başkanı Jaco Cilliers, Dahlem'deki Berlin Özgür Üniversitesi'nde Ukrayna'nın yeniden inşasının zorlukları ve önemi hakkında bir konferans verecek. “Ukrayna'nın Savaş Zamanlarında İyileşmesi” başlıklı konferans, izleyicilerin soru sorabileceği soru-cevap bölümüyle tamamlanacak. Bu, FU Berlin'in basın açıklamasına göre.

Etkinliğin başlangıcında, FU Uluslararası Ofisi başkanı Herbert Grieshop, üniversitenin Ukrayna'yı desteklemeye yönelik faaliyetlerini anlatacak. Daha sonra Özgür Üniversite Doğu Avrupa Araştırmaları Enstitüsü araştırma dekanı ve Doğu Avrupa odaklı sosyoloji profesörü Katharina Bluhm tematik bir giriş yapacak. Etkinlik İngilizce olarak gerçekleştirilecek ve halka açık olacaktır; Açıklamaya göre önceden kayıt gerekmiyor.


Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.


FU Berlin'deki konferans: Ukrayna devlet ziyareti kapsamında


Konferans, UNDP Direktörü Achim Steiner liderliğindeki bir heyetle 3. Ukrayna Kurtarma Konferansı'na katılan Jaco Cilliers'in Almanya ziyareti kapsamında gerçekleşiyor. Konferans, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un davetlisi olarak 11 ve 12 Haziran'da Berlin'de gerçekleşecek.

Jaco Cilliers, Berlin Özgür Üniversitesi'ndeki konferansı sırasında konferans hakkında rapor sunacak ve UNDP'nin Ukrayna'daki kapsamlı faaliyetlerine ilişkin bilgiler sunacak. Konferans aynı zamanda Özgür Üniversite Doğu Avrupa Enstitüsü tarafından Sanal Ukrayna İleri Araştırma Enstitüsü ve Avrupa Üniversitesi Viadrina ile işbirliği içinde düzenlenen “Ukrayna'nın Yeniden İnşası – Sosyal Boyut” çalıştayının da başlangıç noktası olacak.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), dünya çapında sürdürülebilir kalkınmayı, yoksulluğun azaltılmasını ve yaşam standartlarının iyileştirilmesini desteklemektedir. 2022'den bu yana Ukrayna'da UNDP Başkanı olan Jaco Cilliers, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kalkınma örgütlerinde çeşitli üst düzey pozisyonlarda yaklaşık yirmi yıllık deneyime sahip. Çatışma, barış ve yeniden yapılanma konularında uzmandır ve ABD'deki George Mason Üniversitesi'nden bu alanlarda doktora derecesine sahiptir.

Cillier'in kapsamlı deneyimi aynı zamanda Bangkok'taki UNDP Bölge Merkezi Başkanı, Asya ve Pasifik için Bölgesel Politika ve Program Desteği Başkanı ve Hindistan'daki UNDP Ülke Direktörü gibi önceki pozisyonları da içermektedir. Akademik kariyeri Güney Afrika'daki Nelson Mandela Üniversitesi'nde başladı.

Kaynak: Berlin Hür Üniversitesi


Bu makaleyi oluşturmak için yapay zeka teknolojileri kullanıldı.
 
Üst