Uzunlukları 5 santimetreyi geçmeyen minik sebzelerin hasadına başlandı

Adanali

New member
Yaş zerzevat ve meyve üretiminde değerli potansiyeline sahip Antalya’da eser çeşitliliği de her geçen gün artıyor.


Kentte, gastronomi alanında küçük sebzelerin ve yenilebilir çiçeklerin popülerliğinin artmasıyla bir arada bu alandaki üretim faaliyetleri de hareketlendi.


Serik ilçesinde bir tarım firmasının 2 bin dönüm alanda ürettiği parmak uzunluğundaki sebzelere, yurt ortasında ve haricinde bilhassa 5 yıldızlı oteller ve lüks restoranlardan ağır talebin geldiği belirtiliyor.


“Atıştırmalık” konseptiyle hazırlanarak paketlenen bu minik eserler, zirai ilaç kullanmasına gerek duyulmadan üretiliyor ve doğal oluşunun yanında lezzeti ötürüsıyla tercih ediliyor.


Antalya’da yetiştirilen minik patlıcan, kabak, salatalık, havuç, mısır, ıspanak, marul, domates, pancar, biber, kereviz, roka, turp, fasulye ve soğan, sofraları süslüyor.
 
Üst