36.000 kişi evini kaybetti, kırmızı uyarı seviyesi uzatıldı

Beykozlu

New member
Ev
Haberler
İtalya’da şiddetli hava: 36.000 kişi evlerini kaybetti, kırmızı uyarı seviyesi uzatıldı

Emilia-Romagna bölgesindeki seller binlerce insanı evsiz bıraktı. Başbakan Giorgia Meloni bu nedenle G7 zirvesinden erken ayrıldı.


Yayalar, köpeklerini Lugo şehrinde su basmış bir sokakta taşıyorlar. Andreas Solaro/AFP


Cumartesi günü yetkililere göre, İtalya’da şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel ve toprak kaymaları şu anda 36.000’den fazla insanı evlerinden etti. Emilia-Romagna bölgesi yetkilileri, daha fazla yağış nedeniyle kırmızı alarmı Pazar gününe kadar uzattı. Başbakan Giorgia Meloni’nin de Pazar günü en çok etkilenen bölgeleri ziyaret etmesi bekleniyordu.

Hükümet başkanı Cumartesi günü Japonya’nın Hiroşima kentinde Pazar günü sona ermesi planlanan G7 zirvesinden planlanandan daha erken ayrıldığını duyurdu. Gazetecilere verdiği demeçte, “Dürüst olmak gerekirse, bu kadar karmaşık bir anda İtalya’dan o kadar uzakta kalamam” dedi. Yardım teklifleri için seferber edilmiş 5.000 yardımcıya ve G7 devlet ve hükümet başkanlarına teşekkür etti.

🔴
Bölge, derin bir nefes alıyor.
Zor bir an, zor bir yer olarak hayal gücümüzü kırmak ve bir topluluk tutmak için büyük bir güçtür.
L’Emilia-Romagna si rialzerà, ancora una volta.
E sarà anche grazie a voi. Lütuf! pic.twitter.com/MJ6RT1XcUD

— Bölge Emilia-Romagna (@RegioneER) 19 Mayıs 2023
Şansölye Olaf Scholz, etkilenen herkese en derin sempatisini ifade ediyor


Şansölye Olaf Scholz (SPD) çevrimiçi hizmet Twitter’da şunları yazdı: “Almanya bu zor zamanda İtalya’nın yanında duruyor.” G7 zirvesine katılanlardan biri olan Şansölye, yıkıcı sel göz önüne alındığında, “etkilenen herkese, özellikle kurbanların yakınlarına derin bir sempati duyuyor” dedi.

İtalya’nın kuzeydoğusunda yer alan Emilia-Romagna’da, altı ay içinde her zamanki gibi Salı ve Çarşamba günleri çok fazla yağmur yağdı. Çok sayıda nehir kıyılarını patlattı ve sular aşırı bir hızla tarlaları, sokakları ve evleri sular altında bıraktı. Cumartesi günü itibariyle en az 14 kişi öldürüldü.

Bologna Belediye Başkanı: Onarımlar yıllar alabilir


Seller 305’ten fazla toprak kaymasına neden oldu ve bölgede 500’den fazla yol hasar gördü veya kapandı. Bologna Belediye Başkanı Matteo Lepore Cumartesi günü yaptığı açıklamada, yolların ve altyapının onarılmasının “aylar, bazı yerlerde belki yıllar” alacağını söyledi.

Ravenna’daki yetkililer Cumartesi günü tehdit altındaki diğer kasabaların derhal boşaltılması emrini verdi. İtfaiyeye göre, elektrik kaynağını eski haline getirmek için kullanılan bir helikopter Lugo belediyesi yakınlarında düştü. Gemide bulunan dört kişiden biri yaralandı.

bilgi kutusu resmi
 
Üst