63 yaşında emekli olmak hiç bu kadar çekici olmamıştı: bilmeniz gerekenler

Beykozlu

New member
Ev
İşletme
63 yaşında emekli olmak hiç bu kadar çekici olmamıştı: bilmeniz gerekenler

Her beş yeni emekliden biri 2021’de erken emekliliği seçti. Devlet kesintilerin mahsup edilmesine izin verdi ve ek kazançlar üzerindeki kısıtlamaları kaldırdı.


Yaşlılıktan daha fazlası: Erken emeklilik hiç bu kadar kazançlı olmamıştı. Westend61/resim


Fransa’da emeklilik yaşı 62’den 64’e çıkarılınca insanlar sokaklara döküldü. Almanya’da insanların devletten emekli maaşı alabilmeleri için bu yıl genellikle 65 yaş 11 aylık olmaları gerekiyor.

1964 ve sonrasında doğan herkes 67 yaşına kadar beklemek zorundadır. Bir alternatif: Ancak herkesin yararlanamayacağı 63 yaşında emeklilik. Gereksinimlerin neler olduğunu ve erken emekli olanların hesaba katması gereken kesintileri açıklıyoruz.

Kesintilerle 63 yaşında emeklilik: Bu değişken, birçok çalışan için caziptir ve genellikle seçilir. Alman Emeklilik Sigortası Derneği basın sorumlusu Silke Pottin, “2021’de yaklaşık 177.000 kişi uzun vadeli sigortalılar için yaşlılık aylığı aldı” dedi. Bu, 2021’de yeni emeklilerin yaklaşık yüzde 21’i, yani her beş kişiden biri. 63 yaşında emekli maaşı alabilmek için 17 yaşınızdan çalışma hayatınızın sonuna kadar 35 yıllık sigortalı olmanız gerekmektedir. Bu gerekliliğin karşılanması durumunda, emeklilik sigortası şirketinden 63 yaşında emekli maaşı için başvuruda bulunulabilir. Ayırt etmek için: Özellikle uzun süreli sigortalılar için 45 yıllık katkı payından sonra emekli aylığı başka koşullara tabidir.

tişört: Emekli maaşının normalden daha erken talep edilmesinin mali sonuçları vardır: “Emeklilik, 63 yaşında emeklilik yaşına ulaşarak kazandığınız miktarda ödenir. Ayrıca bir kesinti yapılır” diyor Pottin. Kesinti, emekli aylığının erken başladığı her ay için emekli maaşının yüzde 0,3’üdür. 1960 doğumlular için 63 yaşından itibaren uzun süreli sigortalılar için yaşlılık aylığı kesintisi yüzde 12,0’dir. Kademeli olarak artar. 1964 vintage, yüzde 14,4’lük maksimum indirimi kabul eden ilk modeldir. Pottin, “Kesinti ömür boyudur” diyor. Bu, normal emeklilik yaşına ulaşılmış olsa bile, emeklilik ödemesinin erken emeklilik düzeyinde kaldığı anlamına gelir. Pottin, “Emeklilik, karşılık gelen kesintilerle 63 yaşından itibaren kademeli olabilir” diyor.

Kişisel gereksinimlerin açıklanması: 63 yaşında emekli maaşı alınıp alınmayacağı ve hangi kesintilerin yapılacağı konusunda netlik için 50 yaş ve üstü sigortalılar emeklilik sigortası şirketinden bilgi alabilirler. Pottin, “Bu, çevrimiçi olarak, telefonla veya emeklilik sigortası bilgi ve danışma merkezlerinde şahsen yapılabilir” diyor. Kesinti miktarı bireyseldir ve – bu iyi haber: Tamamen veya kısmen telafi edilebilir. Pottin, “63 yaşında emekli maaşının tamamı ödenecekse, özel ödemenin tam olarak ödenmiş olması gerekir” diyor.

Jens Spahn şunları talep ediyor:

Jens Spahn talep ediyor: “Her yıl daha uzun yaşamak için bir ay sonra emeklilik”
  • hisseler
Böyle bir kesintiye örnek: Pottin, “50 Euro’luk bir emekli maaşı indirimi için şu anda 11.600 Euro’luk özel bir ödeme yapılması gerekiyor” diyor. 200 avroluk bir kesintiyi telafi etmek için 52.500 avro ödenmesi gerekecek. Pottin, “Ödemeye erken başlarsanız, emeklilik kesintinizi uzun bir süre boyunca birkaç taksitte telafi edebilirsiniz” diyor. Bunu istemiyorsanız, tek seferlik ödeme için son ödeme tarihinin ne zaman olduğunu sorabilirsiniz. Münih’ten ekonomi muhabiri Matthias Kowalski, “Geç karar vericiler, 63. yaş günlerinden kısa bir süre öncesine kadar bunları karşılayabilir” diyor. Pottin, normal emeklilik yaşına kadar para yatırmanın mümkün olduğunu doğruladı.

Heil: Emeklilik yaşını yükseltmek haksızlık olur

Heil: Emeklilik yaşını yükseltmek haksızlık olur
  • hisseler
63 yaşında emekli olmak için argümanlar: Kesintilere veya muhtemelen yüksek özel ödemelere rağmen, Kowalski 63 yaşında emekliliği oldukça çekici buluyor. Yakın zamanda Stiftung Warentest rehberini “Emeklilik ve emeklilikte erken” yayınladı. Erken emeklilik hayali kuran insanlardan birçok mektup aldı. Özellikle bir adamın kaderi onu etkiledi: “Şimdi 58 yaşında olan bir adam 16 yaşında muhasebeci olarak çıraklık yaptı. O zamandan beri sürekli çalışıyor ve kendine daha fazla zaman ayırmanın hayalini kuruyor” diyor. Kowalski, yaşlılık için önceliklerinizi göz önünde bulundurmanızı ve olası kesintilerden kaçınmamanızı tavsiye ediyor: “Normal emekli maaşı ile aradaki farkın ne kadar büyük olduğunu da hesap etmelisiniz. Bazen sandığınızdan daha az oluyor.”

Faeser: Gönüllüler bir yıl önce emekli olabilmeli

Faeser: Gönüllüler bir yıl önce emekli olabilmeli
  • hisseler
Temel olarak şu geçerlidir: İstatistikçilerin hesaplarına göre, özel ödemelerin ödenmesi için sigortalı kişinin 16 ila 18 yıl arasında emekli maaşı alması gerekir. Kowalski, “Bence bu kadar yaşlanmaktan şüphesi olan herkes 63 yaşında emekli olmalı çünkü o zaman emeklilikleri kısa sürecek” diyor.

Başka bir avantaj: “Daha erken emekli olan herkes daha az vergilendirilir” diyor Kowalski. Devlet emekli maaşlarının vergilendirmesini sistematik olarak yükseltir. Bu yıl emekli olanlar emekli maaşlarının yüzde 83’ü üzerinden vergi ödemek zorunda kalacak. 2027’de yüzde 87 olacak. 2040’tan itibaren emekli maaşının yüzde 100’ü vergiye tabi olacak.

63 yaşında emekli olma lehine bir başka argüman: 1 Ocak’tan beri emekliler sınırsız gelir elde edebiliyorlar. Kowalski, “Bu, bu pansiyonu her zamankinden daha çekici kılıyor” diyor. Pottin, emekli maaşı alınmasına rağmen, istihdamdan elde edilen kazanç puanlarının kredilendirilmeye devam ettiğini söylüyor. Emekli maaşı artar.

Özel ödemelerde vergi avantajları: Emekli maaşındaki azalmayı özel bir ödeme ile tazmin eden herkes, özel yaşlılık hükümlerini teşvik ettiği için kanun koyucu tarafından ödüllendirilecektir. Bu yüzden muafiyetler koydu. Kowalski, “Pek çok çalışan bundan tam olarak yararlanmıyor” diyor. Pottin, özel ödemelerin emekli maaşına dahil olduğuna dikkat çekiyor. “Emekli maaşları genellikle her yıl 1 Temmuz’da ücret gelişmelerine göre ayarlandığı için özellikle değerlidir.” Bu yıl, emeklilik düzenlemesi eski federal eyaletlerde yüzde 4,39 ve yeni federal eyaletlerde yüzde 5,86’dır.

Özel ödemeler ve emeklilik: Sigortalı bir kişi emekli aylığının düşürülmesi için tazminat başvurusunda bulunursa, bu, emekliliğin 63 yaşında olması gerektiği anlamına gelmez. Pottin, “Emeklilik daha sonra başlatılabilir” diyor. Özel ödeme yapılmışsa standart emekli maaşı yapılan özel ödeme miktarına göre artar. Bu şekilde, sigortalılar fiilen emekli maaşlarını tamamlayabilirler.
 
Üst