semaver
New member
Bamya Dolması Tanımı İçin gereçler
- 250 gr iri bamya
- 150 gr pirinç
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon
- Tuz
- Pirinçler yıkanır. Yağ tencereye alınarak yemeklik doğranan soğan ve sarımsak kavrulur.
- Pirinç eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Baharat ve su eklendikten daha sonra pişmeye bırakılır.
- Bamyaların baş kısımları kesilir.
- İçleri harç ile doldurulur.
- Tencerenin tabanı dilimlenmiş limon ile doldurulur, üzerine dolmalar dizilir.
- Su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
- Bamya dolması üretiminde, en büyük bamyalar kullanılır.
- Bamyanın salyalanmaması için, baş kısımları koni halinde kesilir.
- İç harç dikkatli bir biçimde doldurulmalı ve tencereye yatay olarak yerleştirilmelidir. Bu sayede harcın dökülmesi önlenir.