Bamya Dolması

semaver

New member
Bamya Dolması Tanımı İçin gereçler


  • 250 gr iri bamya
  • 150 gr pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Tuz
Bamya Dolması Nasıl Yapılır?


  • Pirinçler yıkanır. Yağ tencereye alınarak yemeklik doğranan soğan ve sarımsak kavrulur.
  • Pirinç eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Baharat ve su eklendikten daha sonra pişmeye bırakılır.
  • Bamyaların baş kısımları kesilir.
  • İçleri harç ile doldurulur.
  • Tencerenin tabanı dilimlenmiş limon ile doldurulur, üzerine dolmalar dizilir.
  • Su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Bamya Dolması Tanımının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Bamya dolması üretiminde, en büyük bamyalar kullanılır.
  • Bamyanın salyalanmaması için, baş kısımları koni halinde kesilir.
  • İç harç dikkatli bir biçimde doldurulmalı ve tencereye yatay olarak yerleştirilmelidir. Bu sayede harcın dökülmesi önlenir.
 
Üst