BB Erzurumspor istikrarı altyapıyla yakalamayı hedefliyor

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübünün yeni lideri Ahmet Kol, genç yerli oyunculara yatırım yaparak istikrarı yakalamak ve Harika Lig’e yükselerek kalıcı olmak istediklerini söylemiş oldu.
Ahmet Kısım, AA muhabirine, kadro ve yeni dönemdeki gayeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Kazasız, belasız, sakatlıksız, futbolun yalnızca saha ortasında kaldığı bir dönem dileyen Kısım, “İnşallah bu sene hakem yanılgıları ya da öbür sebepler yaşamayız ya da epey az yaşarız. Biz Erzurumspor olarak bilhassa son senelerda iki kere Muhteşem Lig’de gayret eden, geçtiğimiz dönem da play-off oynayan bir grubuz. Bu sene Erzurumspor’un gayesi bu ligi düzgün bir noktada bitirmek olacak. Doğal ki transfer yasağı hususumuz var. Kaldırabilirsek inşallah bir daha bu ligde hoş uğraş edeceğiz.” diye konuştu.
Son 7-8 yıldır Erzurum’da futbol manasında epey önemli işler yaptıklarını, 3. Lig’de, 2. Lig’de, 1. Lig’de şampiyon olup son 5 yılda 2 kere Muhteşem Lig’de uğraş ettiklerini aktaran Kısım, şunları kaydetti:
“Tabii ki iki kere düşüp tekrar çıkıp bu sene de play-off oynamak kolay değil. Harika Lig’den iki kez düşmenin aşikâr zahmetlerini yaşıyoruz, bunun ekonomik yansımalarını yaşıyoruz. Yalnızca bizde değil, kur farkından dolayı, ligden düşmeden dolayı, iktisat bu nazik süreçten geçtiği için sponsorlar noktasında da bu olumsuzluğu yaşıyoruz. Lakin Erzurum, bir futbol kenti. Bir yüksek irtifa kamp merkezimiz var bizim, yıllık 70 grup ağırladığımız. Ve son 7-8 yıldır ülke futbol federasyonunun da birtakım kurslarının düzenlendiği bir kentten bahsediyoruz. Alışılmış ki Erzurum bu manada hayli değerli bir kent. Taraftarı, topluluğuyla futbolu epeyce seven bir kent.”
“Erzurum’un Erzurumspor’dan daha ön planda olan bir markası yok”
“Erzurum’un Erzurumspor’dan daha ön planda olan bir markası yok.” diyen Kısım, bunun farkında olduklarını, yalnızca Erzurum’daki değil, Türkiye’nin her yerindeki Erzurumluların ilgi gösterdiği bir kadrodan bahsettiklerini, futbolda kazanmak ve kaybetmekten daha değerlisinin inanmak ve samimiyet olduğunu ve bu sene parolalarının da ‘inanmak ve samimiyet’ olacağını vurguladı.
Kadrolarındaki oyuncular, teknik heyet ve idare olarak kenetleneceklerini, birlikte sevinip birlikte üzüleceklerini lisana getiren Kısım, transfer yasağıyla ilgili, “Bu transfer yasağı konusu fazlaca konuşuluyor. Burada benim başkanlığım da yeni, kısa bir müddetç. Şu anda tek maksadımız bu yasağa odaklanmak ve yasağı kaldırmak. İlla transfer yapmak için değil, zira bu, kulübün sırtında büyük bir kambur. Bunu kaldırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğal bizim en büyük destekçimiz Büyükşehir Belediye Liderimiz ve onursal liderimiz Mehmet Sekmen Beyefendi, son 7 yıldır olduğu üzere. İnşallah onun dayanaklarıyla, kentimizin büyüklerinin takviyeleriyle, sponsorlarımızla, grubumuza ekonomik açıdan katkı sağlayacak firmalarımızla biz bu yasağı kaldıracağız.” tabirlerini kullandı.
“19 yaş altı kadromuzdan destek ettiğimiz kardeşlerimize forma talihi vereceğiz”
Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un 7 yıllık serüveninde altyapıya da fazlaca önemli manada kıymet verdiğini ve şu anda 19 yaş altı grubundan destek ettikleri futbolcular olduğunu söyleyen Kol, “Onlara inanıyorum, ki bizler de güveneceğiz ve forma talihi vereceğiz. Taraftarımızdan da topluluğumuzdan da onlara sabretmelerini ve ne olursa olsun desteklemelerini istiyoruz. Bu kadro bu sene tahminen Üstün Lig’e çıkmayabilir fakat önümüzdeki sene çıktığında takımında altyapıdan 3-4 oyuncu olursa bu biçimde bir şeyleri başarmış oluruz. Bu hem sizin harcadığınız, dışarıya aktardığınız kaynağın bir biçimde azalması demek, hem beraberinde bu kardeşlerimizin de hem Erzurumspor’a hem Türk futboluna hizmet etmesi demek. Onun için bilhassa bizim idaremizin bu dönemki parolası ‘Gençler’ olacak inşallah.” değerlendirmesinde bulundu.
Bu değişimin “küçülme” üzere algılanmaması gerektiğini ve yanlışsız olan şeyi yaptıklarını belirten Kol, şu biçimde devam etti:
“Çok değerli kardeşlerimiz var, mevkilerine bakılırsa güzel oyuncularımız var. Onlar yanılgı da yapacak. Biz onlara sonuna kadar güveneceğiz ve bu manada da bir daha altyapıya değer vereceğiz. Erzurumspor’umuzun bundan daha sonraki süreçte takımında altyapıdan en az 3-4 oyuncu olmasını hedefliyoruz. Doğal transfer yasağına niye olan evraklarla ilgili de oyuncularla, menajerleriyle, avukatlarıyla görüşeceğiz. Kulübümüzün menfaatleri noktasında adım atabilirlerse, biz de adım atabilirsek, onlara yaklaşabilirsek bu belgeleri da bir an evvel temizleyip döneme başlamak istiyoruz.”
Erzurumspor Harika Lig’de nasıl kalıcı olacak?
Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un Üstün Lig’de nasıl kalıcı olacağı sorulan lider Kol, “Bu altyapıyla olan bir şey. Bakın Erzurumspor 2015-2016 döneminde 3. Lig’deydi. Bir daha sonraki sene 2. Lig’e çıktı, tüm kadroyu yeniledi. daha sonraki dönem 1. Lig’e çıktı bu sefer büsbütün takımını yeniledi. Muhteşem Lig’e çıktı yüzde 80’ini yeniledi. Harika Lig’den düştü takımını yüzde 90 oranında bir daha yeniledi.” formunda konuştu.
Dal, “Siz takımın yenilenmesini mi eleştiriyorsunuz?” sorusuna karşılık da şu karşılığı verdi:
“Sürekli bir amacın içerisinde olmak, 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig, Muhteşem Lig, yine 1. Lig, tekrar Üstün Lig… 7 dönem farklı ligde oynadık ve yeni takım kurduk. Takımda devamlılığı oturtabilmenin en kolay yolu da altyapı. Bakın, birkaç yıl 3. Lig’de uğraş etmiş bir Erzurumspor’un bir anda 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig, Muhteşem Lig düzeyine çıkması, kurumsallaşma, altyapı, vesaire, öteki bu mevzuların biraz bertaraf edilmesi, biraz öbür tarafa kanalize olunmasından dolayı, bu tarafların ihmal edilmesinden geliyor. Aslında hepimizin bu manada bu yapının içerisinde sorumlulukları var. Biz bu sene bu işin etrafını, kenarını doldurarak kuvvetli bir temelle çıkmak istiyoruz. Alışılmış ki ‘Ben bu sene Üstün Lig’e çıkacağım’ amacı koyarsanız, bunun için ekonominizin, altyapınızın, finansınızın, kulübünüzün imkanlarının hepsinin bir ortada olması lazım.
Erzurumspor’un maksadı her vakit Muhteşem Lig, zira yeri Muhteşem Lig. Fakat çıkıp düşmek, birtakım şeyleri eksik yaptığınızdan yahut birtakım şeyleri ihmal ettiğinizden kaynaklanıyor. Bunun en değerlisi de altyapı. İnşallah gençlerle, altyapıya değer vererek, takımımıza altyapıdan 4-5 oyuncuyu destek edersek bu sefer kalıcı olabiliriz. Zira o çocuklar bu grubun oyuncuları olacak, ne olursa olsun değişmeyecekler. Futbol artık epeyce farklı bir sanayi haline geldi. Örnek veriyorum, dönem başında 500 bin avroya anlaştığınız oyuncu size 5 milyona mal oluyorsa, bugün kur farkından dolayı 9 milyona çıkıyor, tıpkı biçimde yerli oyuncunun da sayısı düşüyor. Bu, kadro ortasında huzursuzluğa da yol açıyor. Bunu bir biçimde bertaraf edeceğiniz şey altyapı ve gençler. Bu manada da biz gerekeni yapacağız. Hocamız, teknik heyetimiz, idaremiz, inşallah elimizden geldiği ölçüde bu kadrosu kalıcı hale getirmek, kulübü kurumsallaştırmak, tüm Türkiye’deki Erzurumluları bu işin içine katmak ve bir biçimde Erzurumspor’un ismini daima hep Üstün Lig’le anmak ve yarın Üstün Lig’de bir grup olarak anılmasını sağlamak, maksadımız bu.”
 
Üst