Beşiktaş nereden nereye!

Felaket

New member
Avrupa futbolunun vitrin turnuvası Şampiyonlar Ligi’nde 26 Ağustos’ta İstanbul’da çekilen kurada; Sporting, Dortmund ve Ajax’la eşleşen Beşiktaş , öbür kümelere nispeten daha istikrarlı bir kısımda yer almıştı. Geçen dönem ikili şampiyonluk yaşayan birinci 11’den; Bernard Mensah ve Vincent Aboubakar ikilisi haricindeki kadroyu koruyan; Rosier ile Ghezzal’ın bonservisini alarak büyük bir muvaffakiyete imza atan idare, ayrıyeten İstanbul’a adeta yıldız yağdırmıştı. Çin macerasını tamamlayan Alex Teixeira ile Chelsea’den Michy Batshuayi ve Barcelona’dan da Miralem Pjanic’i kiralayan Kara Kartal, C Grubu’ndan çıkma planları yapıyordu fakat amaçlar tutmadı.

Sheriff bile 6 puan topladı

Kümede çıktığı 5 maçı da kaybeden Beşiktaş, 2.8 milyon Euro’luk çaba başına galibiyet primini de kaybetti. Bu kıymetli gelirle bir arada ülke puanına da beklenen katkıyı veremeyen Siyah-Beyazlılar, maddi ve manevi olarak büyük yıkım yaşadı. Devler Ligi’ne birinci kere katılan Moldova takımı Sheriff bile; Real Madrid, İnter ve Shakhtarlı kümede 6 puan toplarken Malmö’nün de evvelki gün Zenit’le birliktee kalması daha sonrası bu dönem küme etaplarında puanla tanışamayan tek kadro Beşiktaş kaldı. Kara Kartal, üst cins amacıyla başladığı kümede artık 7 Aralık’ta deplasmanda Borussia Dortmund’a kaybetmeyip turnuvayı puansız kapatmamaya çalışacak.

———————————–

Sergen Yalçın’ın seçimi

Meskendeki hesap çarşıya uymadı. halbuki, Devler Ligi kura çekimi daha sonrası Beşiktaş için ‘kadife’ küme rahat çıkar görüşü vardı. Olağan kaidelerde Kartal bu kümeden en makûs ikinci olarak çıkıp devam ederdi. Çünkü, önder Ajax’la yapılan iki maç ortada. Harcanan konumlar. İkram goller. Dortmund ve Sporting’in durumları da ortada. Sergen Yalçın, Avrupa maçlarını ‘angarya’ görüyor güya. Yaptığı açıklamalarda rakipleri hayli büyüttü. Olmayan yerlere koydu. Sen bu biçimde abartırsan, futbolcu da onun altına saklanır. Gerçekten o denli oldu. Son maça puansız gelindi.

Yanlış tercihler…

Bu sene yapılan transferler verimsiz. Batshuayi, Alex, Kenan katkısız. Salih, Mehmet tam hayal kırıklığı. Geçen yıldan fazlaca geri kalan Ghezzal, Rosier, N’Koudou, Gökhan, Oğuzhan, Larin, Vida, Welinton da eforu. Özetle kontratı bitecek olan Souza ve kaleci Ersin haricinde üstüne koyan yok. Bu durumdan her insanın ders alıp ligde durumu aykırıya çevirme bahtı hâlâ var.

Orhan Yıldırım

———————————–

Fizik kapasitesi yetmedi

Öncelikle birinci Dortmund maçı hariç Harika Lig şampiyonumuzun fizikî kapasitesi Şampiyonlar Ligi düzeyinin gerektirdiğinin hayli altında kaldı. Tahminen de o maçta Beşiktaş tempo ve fizik güç açısından Harika Lig ortalamasının fazlaca üstüne çıktığı için de limitler zorlandı. daha sonraki maçlara esasen bir anda kabus üzere çöken sakatlıklar niçiniyle hem performans tıpkı vakitte beklentiler düştü. Aslında Ajax maçının birinci yarısında nazaranceli olarak daha derli toplu bir Beşiktaş vardı. Bu sefer de takımın çelişkilerinin kurbanı oldu.

Larin farkı belirledi

Kadro, Ajax karşısında 1-0 öndeyken Larin’in kaçırdıkları tam da başarılı sol ön Larin ile başarısız santrfor Larin farkının altını çizen cinstendi. Beşiktaş takımında Batshuayi haricinde net bir santrfor yok, o da Aboubakar tipi bir santrfor değil. Stoper problemi ise kadronun aşil tendonu aslına bakarsan. Şampiyonlar Ligi, bu kadar stoper kusurunu kaldırmaz!

Ali Ece
 
Üst