Beşiktaş-Sporting maçı öncesi Ruben Amorim: Beşiktaş’ı tutmaya çalışacağız

Felaket

New member
UEFA Şampiyonlar Ligi C Kümesi 3. hafta maçında Beşiktaş ’a konuk olacak Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon’da teknik yönetici Ruben Amorim, galibiyet istediklerini söylemiş oldu. Müsabaka öncesi Vodafone Park’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Amorim, “Kazanma isteğimiz var. Savunmada Ajax maçından daha düzgün oynamamız gerekiyor. Ofansif olarak ise Borussia Dortmund maçından daha uygun olmalıyız. Tecrübesizlikten dolayı yaptığımız yanlışları yarın yapmamaya çalışıp düzgün bir uğraş vereceğimizi düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi’nde 3 yenilgi alarak kümeden çıkan grup olmadı. UEFA Avrupa Ligi de değerli fakat biz Şampiyonlar Ligi’nde devam etmek istiyoruz. O yüzden yarınki maç fazlaca kıymetli.” sözlerini kullandı.

Beşiktaş’ın kıymetli oyuncuları olduğunu aktaran Amorim, şunları kaydetti:

“Braga’da oynadığım devirde burada maça çıkmıştım. Stat değişmiş. O devir Beşiktaş’ta Manuel Fernandes vardı. Artık Rosier, Batshuayi, Pjanic, Vida üzere oyuncular var. Rosier, Portekiz’de bulamadığını burada buldu. Yarın Pjanic’e top, Batshuayi’ye de alan bırakırsak zorlanırız. Ghezzal da o denli. Yarın Beşiktaş’ı tutmaya çalışacağız. Atmosfer burada hayli yeterli. Oyuncular da bunu biliyor. Galip gelmek için ellerinden geleni yapacaklar.”

Beşiktaş’ın maçı domine etmek isteyeceğini lisana getiren Amorim, “Yarın topla oynayan taraf olmak isterim. Birinci iki maçta rakiplerimiz topu bize bırakmadı lakin burada galibiyet kıymetli. Beşiktaş geçen sene şampiyon olan bir kadro ve oyunu domine etmek, topa sahip olmak isteyeceklerdir. Biz de Dortmund maçında savunmada kompakt bir oyun oynadık. Oradaki üzere topa sahip olmak ve erken bir gol bulmak istiyoruz. Beşiktaş’ın yarın epey kuvvetli başlayacağını düşünüyorum. Burada fantastik bir atmosfer var. Dortmund maçında olduğu üzere oyunu tutmak ve süratli başlayıp gol bulmak istiyoruz. Portekiz’de Porto, Benfica üzere gruplarda da bu biçimde atmosfer var, oralardan çıktık. Eminim yarın bu biçimde bir şey için oyuncularım ellerinden geleni yapacaktır.” halinde konuştu.

Amorim ayrıyeten, sakatlığını atlatan Pedro Gonçalves’in de yarın oynayabileceğini söylemiş oldu.