Beşiktaş’tan Fenerbahçe’ye yanıt!

Felaket

New member
Gaziantep FK-Beşiktaş maçını yöneten Attila Karaoğlan, Kitsio ile N’Koudou içinde yaşanan çabayı VAR’da izlemiş fakat N’Koudou’ya kırmızı kart gösdermemişti.

TFF, sonrasındasında bu maçın VAR kayıtlarını açıklamış ve Karaoğlan’ın önemli biçimde yanılgı yaptığını açıklamıştı.

Karaoğlan, MHK idaresinin değişmesinin akabinde Fenerbahçe – Konyaspor maçına atanırken, Fenerbahçe bu atamaya reaksiyon göstermişti.

Fenerbahçe’nin, Attila Karaoğlan’ın Konyaspor maçına atanmasının akabinde yansılı bir paylaşım yaptı. Videoda, Atilla Karaoğlan’ın Gaziantep FK – Beşiktaş maçında yayınlanan VAR konuşmaları yer aldı.

Bunun üzerine siyah beyazlılar toplumsal medya üzerinden Fenerbahçe’ye karşılık verdi.

Beşiktaş’tan yanıt!

Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe’nin yaptığı açıklamalar ve paylaşımlar üzerine resmi sitesinden bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklama şöyle:

Türkiye Futbol Federasyonu, Demir Küme Sivasspor-Galatasaray müsabakasında verilen hakemlik ismine utanç verici bir karar üzerine 3 Ocak 2023 tarihinde kelam konusu maçla ilgili VAR kayıtlarını açıklarken, Gaziantep FK-Beşiktaş maçının kayıtlarını da eş vakitli duyurarak Kulübümüz üzerinden kendilerini aklama gayretine girmiştir.


Bugüne kadar maçlarına ilişkin VAR kayıtlarının adeta müdafaacı bir tutumla açıklanmadığı Fenerbahçe Spor Kulübü’nün; Adana Demirspor ile oynadıkları karşılaşmada maçın hakemlerine yönelik yansılarını toplumsal medyada Kulübümüz üzerinden tabir ettiklerine büyük bir şaşkınlıkla şahit olduk.

Kendi topluluklarını yatıştırmak, hakemleri tesir almak için başarısızlıklarına kılıf arayanları, saha haricinde Beşiktaş ismini ucuz oyunlarına alet etmemeleri konusunda uyarıyoruz.

23 Eylül 2017 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş müsabakasının hakemi Ali Palabıyık, maç boyunca verdiği kusurlu kararlarla sonuca direkt tesir etmesine karşın bir daha toplumsal medyadan “Kol bozuk” formunda paylaşım yapanlar, bozuk olanın kol değil sistem olduğunu lakin birebir hakemin kendileri aleyhine kararlar verdiğini düşündükleri vakit mı idrak edebilmişlerdir?

Olmayan penaltılar ve yanlış hakem kararlarıyla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray Spor Kulübü’nün de dün bağırıp, bugün hakemlerin lehlerine verdikleri kararlara susması ve tıpkı biçimde ligin başında hakemlerin verdikleri takviyeyle keyifli olan fakat bugün ise hakem kusurlarından kaygı yanan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün açıklamaları, “Bana dokunmazsan sorun yok lakin dokunursan sorun var” mantığının ta kendisidir.

Ne yazıktır ki hakem ve TFF dayanağıyla şampiyon olmayı amaçlayan bu kulüplerin yıllardır yöneticileri değişmesine karşın fıtratları değişmemiştir.

“Değişsin” dediğimiz hakemler gönderildikten daha sonra bir daha hakemlikte tesirli olan koltuklarda nazaranvlendirilmeleri bir şeylerden korkulduğu için midir?

Kamuoyu, bugün Türk futbolundaki temel sorunun saha ortasında başarısız olanların bunu saha haricinde telafi etmeye çalışması olduğunu bir sefer daha net bir biçimde görmüştür. Türk futbolunun gelişimi ve marka kıymetinin artması konularında her insanın sorumlu ve vazifeli olduğunu hatırlatırız.

Son olarak; TFF’nin dayanılmaz işler yaptığı güzellemesi ve yancılığının akabinde başlarına taş fikir bağıranlar unutmasın ki Beşiktaş tüm taşlardan daha ağırdır.
 
Üst