“Bir barış iskelesi olmak istiyorum, fatih değil”

Beykozlu

New member
Donald Trump CPAC Muhafazakar Konferansı'nda konuştu. Orada ABD'nin dahil olduğu savaşları sona erdirmek istediğini söyledi. “Fatih değil, barış stifter olmak istiyorum” dedi. Buna ek olarak, ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna'dan selefi Joe Biden hükümetinin son üç yılda yaptığı yardımı geri almak istiyor. “Başkan Selenskyj ile müzakere ediyorum. Başkan Putin ile müzakere ediyorum. Parayı almaya veya güvence altına almaya çalışıyorum,” dedi Trump Cumartesi günü Washington'daki Ulusal Liman'daki muhafazakar ABD aktivistleri ve politikacılar (CPAC) konferansında.

“Bize uyguladığımız tüm para için bir şeyler vermenizi istiyorum. Nadir dünyalar ve petrol istiyoruz, alabileceğimiz her şey,” dedi Trump konferans katılımcılarının önünde. “Paramızı geri alacağız çünkü bu sadece değil adil.”

ABD hükümeti şu anda Kiev ile Ukrayna'nın alınan askeri yardım karşılığında nadir toprak vermesi gereken bir anlaşma konusunda müzakere ediyor. Ancak Cumartesi günü Ukrayna tarafı, Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr Selenskyj'in belgeyi mevcut formda imzalamaya hazır olmadığını söyledi. Kiev, anlaşmanın bir parçası olarak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki güvenlik garantilerinden ısrar ediyor.

Trump, son birkaç hafta içinde ABD'deki ABD Ukrayna politikasında açık bir U dönüşü yapmıştı. Yıllar süren buzuldan sonra Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile uzun bir telefon görüşmesi yaptı ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio'yu Ukrayna veya AB temsilcileri olmadan Rus hükümet temsilcileriyle Ukrayna hakkında görüşmelere yönlendirdi.

Trump ayrıca Ukrayna cumhurbaşkanını “seçimsiz diktatör” olarak nitelendirdi ve Ukrayna Savaşı'nın başlangıcı için onu suçladı. Amerika Birleşik Devletleri ayrıca, Rusya'nın savaşta saldırgan olarak adlandırılmadığı Ukrayna Savaşı için bir çözünürlük için bir taslak sundu ve Ukrayna'nın bölgesel bütünlüğüne olan talebin eksik olduğu. Amerika Birleşik Devletleri Kiev'in diğer Batılı destekçilerinden yola çıktı.