Bu doğum günü pastası her şeye sahip

Beykozlu

New member
“Berlin Air” den bahsettiğinizde, genellikle ya başkentin yaşamına karşı büyüleyici hedefli tutum, tehlikeli sofistike bir nane ruhu ya da bir krema kaputlu bulut yedi gibi görünen bir tatlı kastedersiniz.

Ama bu günlerde özellikle şenlikli bir esinti şehirde esiyor: Berliner Zeitung 80 yaşında. 80! Bu Currywurst (1959) 'dan daha eski ve Anıt Kilisesi'nden (1895) daha genç, ancak her zaman Kreuzberg eski bir bina kedisi kadar hayati.

Berlin Zeitung ilk olarak 21 Mayıs 1945'te Berlin'in kalıntılardan oluştuğu ve Berlin Air'den geçmesi zor olduğu bir zamanda ortaya çıktı. Ama birisi kalıntılar ve trençkotlar arasında söylemiş olmalı: “Ick Glob, Det, burada bir gazeteye ihtiyaç duyuyor.” Ve bak, Berliner Zeitung doğdu. Molozda etkileyici bir gazetecilik bitkisine dönüşen hassas bir bitki.

İlk baskılar Sovyet Baskı Teknolojisinde Yokslu Soluk Yıldızlarla Üretildi. Daktilolar kışın Berlin S-Bahn gibi sarstı ve bir manşet yazmak isteyenler bazen bir elektrik jeneratörü sürmek zorunda kaldılar. Ancak: Berliner'in mizah anlayışı var. Ve azim.

Berliner Zeitung, GDR'de devlet sertifikalı bir yumruk çizgisine sahip bir ağızlıktı ve 1990'dan itibaren kendi erimesinin meraklı bir gözlemcisi. Yeniden birleşme, vahşi yeniden birleşme yılları, bankacılık skandalları, aşk geçit töreni ve ilk vegan kebap hakkında rapor edildi.

Her zaman oradaydı: Havaalanı, Harald Juhnke Kudamm'ı güvensiz hale getirdiğinde ve aynı zamanda Berlin'in yarısının ertesi sabah güneş gözlüğü ile çalışmasına gittiğinde, havaalanı inşa edildiğinde ve inşa edildiğinde ve inşa edildiğinde yıkıldığında. Ve internet geldiğinde oradaydı ve gazetecilik rüzgar gibi çırpıldı.


Pastanın tatlısı: Berlin Air, ahududu suyu ile servis edilen yumurta sarısı, yumurta akı, şeker ve jelatinden yapılmış köpüklü bir kremdir.İmago

Berlin Air: Bazen vanilya ve yumurta beyazları için çok hassas kokuyor


80 yılın uzun zaman olduğunu düşünebilir. Ama bu Berlin'de hiçbir şey değil. Bu şehirde 80 yıl içinde bir park yeri yayınlanacak. Bir metro çizgisi fizibilite çalışmasından inşaata kadar çok uzun sürer. Ve Vatandaş Ofisi'ndeki bir ofis sürüyor … iyi, bırakıyoruz.

Ancak 80 yıllık Berliner Zeitung, yani 80 yıllık görüşler, raporlar ve manifestolar. 80 yıllık yerel alay, dünya politikası, kültürel eleştiri ve Currywurst karşılaştırmaları. 80 yıl “Berlin'de yine var mı?” – Online veya kahve lekesi ile kağıt üzerinde cevaplandı.

Berlin Air – gerçek, nane olan gerçek – bazen ince tozlu, bazen ferahlatıcı, ama her zaman canlıdır. Yaz aylarında asfalt kokuyor, Kasım ayında ıslak köpekten sonra ve bazen aynı adı taşıyan tatlı bir mutfakta bir yerde toplantığında çok vanilya ve yumurta beyazları ihale ediyor. Berlin'in havasını solumak çelişkilere katılmak anlamına gelir: Prenzlauer Berg ve Marzahn arasında, Döner ve Demeter arasında, suç mahalli ve tekno arasında. Ve Berliner Zeitung'un 80 yıldır yaptığı tam olarak budur: nefes alıyor. Ne histerik ne de açıklığa kavuşturulur, ancak çoğunlukla büyüleyici bir şekilde snod Derity'ye yaklaşan yaklaşımla.

Infobox Image


özel


Bizim aşçımız

Felix Hanika başlangıçta yatırım bankacısıydı, daha sonra Kara Orman'daki Hotel & Restoran Bareiss'te bir pişirme çıraklığı tamamladı. Sekiz yıl boyunca dünyanın en iyi restoranlarında pişirdi. Berliner Zeitung'un hafta sonu baskısında, en sevdiği tarifleri düzenli olarak yayınlıyor.


1955 “Berlin'de hala bir bavulum var” daki Marlene Dietrich'i söyledi: “Rue Madelaine'de Paris'te güzel; Mayıs ayında Roma'da şehirden geçmek güzel. Ya da Viyana'daki şarapta bir yaz gecesi, ama gülerseniz, bugün hala Berlin'e gülüyorum.” – memleketi ile olan kararsız ilişkiye rağmen, Berlin Air'i sevmiş gibi görünüyor – onu nasıl suçlayabilirsiniz.

80. doğum gününde tebrik ediyoruz ve katılıyoruz: Berlin Air ile dolu bir tatlı kaşığı ile. Sevimli, kolay, biraz retro. Ve gazetenin kendisi gibi, madde ve havalandırma, gelenek ve biraz ütopya.

Ve şimdi BLZ doğum günü fırını burada doğum günü için mevcut:

Berlin-Air doğum günü için tarifimiz:


İçindekiler (bir yaylı tava Ø 26 cm için):

Üç bisküvi zemin için:
(Süpermarkette hazır mı, ancak sizi yapmayı tercih eder mi) 6 yumurta (M boyutunda), 180 g şeker, 1 paket vanilya şekeri (isteğe bağlı), 1 tutam tuz, 150 g buğday unu (tip 405), 60 g mısır mukavemeti (örneğin mazena), 1 çay kaşığı kabartma tozu

Ahududu yerine getirme için: Yaklaşık. 500 g tk ahududu, 3-4 sac jelatin, 100 g şeker, limon aşınması

Beze başlığı için: 3 protein, 180 g şeker, 1 tutam tuz

“Air Cream” için: 3 yumurta sarısı, 200 g maskarpon, 100 ml krem, 150 g şeker, 1 paket vanilya şekeri, 2 tabak jelatin

Dekorasyon için: Badem tuğlası veya badem yaprakları, taze ahududu, muhtemelen pudra şekeri

Ahududu ile tatlı bir şey, bununla ilgili ne olabilir?


Ahududu ile tatlı bir şey, bununla ilgili ne olabilir?www.imago-mages.de


Hazırlık:

Başlangıçta bisküvi zeminleri pişiriyoruz. Bunu yapmak için fırını 180 derece üst/alt ısıya (veya 160 derece hava havası) önceden ısıtın. Bu arada, bir yaylı tavanın altını fırın kağıdı ile yerleştirin, hamurun daha sonra açabilmesi için kenarı yağlamayın. Sonra yumurtaları şeker, vanilya şekeri ve bir tutam tuz ile büyük bir karıştırma kabına koyun. Kütle, önemli ölçüde daha parlak ve kalın ve kremsi hale gelene kadar yaklaşık 8 ila 10 dakika boyunca el karıştırıcı veya mutfak makinesi ile çırpın.

Yumurta kütlesi havadar olur olmaz, unu mısır nişastası ve kabartma tozu ile ayrı bir kapta karıştırın. Sonra kuru malzemeleri yumurta kütlesi üzerinde dikkatlice el koyun ve bir hamur spatulası veya çırpma ile hafifçe kaldırın – hacmi yok etmek için hiçbir şekilde karıştırın.

Hemen ardından bitmiş hamuru hazırlanan şekle doldurur ve düzeltirsiniz. Daha sonra bisküvi yaklaşık 30 ila 35 dakika boyunca orta rafta pişirilir – bir çubuk testi bitip bitmediğini gösterir. Bisküvi fırından çıkar çıkmaz, önce kalıpta yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakırsınız. Sonra kenarı dikkatlice bir bıçakla gevşetin, zemini bir ızgaraya bırakın ve daha fazla işlem için paylaşılmadan önce tamamen soğumaya bırakın.

Şimdi jelatini ıslatın. Sonra ahududu şeker ve limon kabuğu ile pişiririz. Soğusun ve sonra jelatin ekleyin – dikkatli olun, çok ısınmamalıdır. İyice karıştırın ve sonra bir kek şekline koyun – bisküvi zeminleriyle aynı boyutlara sahip bir şekil seçtim. Böylece hiçbir şey bitmez, şeffaf filmle yorumladım. Dolgulu kek şeklini buzdolabına koyun ve iyice soğumaya bırakın – jelatin oluşmalı, iki saat sürer.

“Air Cream” ile devam ediyoruz. Yumurtaları ayırmak için. Yumurta beyazlarını tutun, daha sonra beze için ihtiyacımız var. Yumurta sarısını şeker ve vanilya şekeri ile karıştırın ve sonra bir su banyosunun gülüne çekin – yani yumurta sarısı bağlanana ve bir sabayon oluşturulana kadar karıştırın. Sonra kalan jelatini ılık yumurta sarısında çözün. Şimdi, sürekli karıştırma ile, yavaş yavaş mascarpone ekliyoruz ve bu krem serin. Kremayı sertleştirene kadar çırpın ve kremanın altına çekin. Sonra daha sonra soğutun, burada da jelatin gelişmelidir.

Şimdi beze pişiriyoruz. Bunu yapmak için, üç yumurta beyazını şeker ve tuzla çok sert bir şekilde çırpın. Bir pişirme kağıdında bir bisküvi zeminin boyutlarını kaydettim ve içinde beze kestim – böylece bisküvi kaputu daha sonra doğru boyutlara sahip. Kütle boyanmışsa, yaklaşık olarak pişiririz. Bir saat 100 derece. Daha sonra sert ve dışarıda biraz yumuşak olmalıdır. Pişirdikten sonra soğumaya bırakın; Sonra pastayı birlikte inşa ediyoruz.

Önce bir bisküvi zemini, sonra şimdi sertleşmiş ahududu kütlesi. Sonra tekrar bir bisküvi zemini. Tercihen bir boru torbasından, “Air Cream” den antrenman yapıyoruz. Daha sonra beze kapağını koyduğumuz üçüncü bisküvi zemini takip eder. Son olarak, badem tuğlası veya yaprakları, taze ahududu ve gerekirse biraz pudra şekeri ile süslüyoruz. Mutlu yıllar, Berliner Zeitung!
 
Üst