“Bu sene taraftarı çıldırtacak bir takım kuruyoruz”

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Spor Toto 1. Lig’in argümanlı gruplarından Yılport Samsunspor’un kulüp lideri Yüksel Yıldırım, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 100. yılına denk gelen 2022-2023 dönemini hayli önemsediklerini söylemiş oldu.
Başkan Yüksel Yıldırım, AA muhabirine grup ve yeni dönemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kurtuluş Savaşı’na öncülük eden Samsun kenti için Cumhuriyet’in 100. kuruluş yılının ayrıyeten değer taşıdığını aktaran Yıldırım, “Biz bu sene bir mottoyla yola çıktık. ‘Türkiye Cumhuryeti’nin 100. yılında şampiyonluk en çok Samsunspor’a yakışır.’ dedik. Bunu biz altını çizerek tekraren söylemiş olduk ve artık hazırız.” diye konuştu.
Samsunspor olarak bu seneyi “Kurtuluş Sezonu” olarak isimlendirdiklerini aktaran lider Yıldırım, “Kurtuluş Dönemi’nde biz bu ligden kurtulup, Üstün Lig’e çıkmak istiyoruz. Önümüzdeki sene buradaki fikstür çekiminde biz 1. Lig’de fikstür çekmek istemiyoruz. İnşallah, Allah bize gösterir, Muhteşem Lig’de fikstür çekimi yaparız. Cumhuriyet’in 100. yılı Samsun için değerli. O niçinle ben buradan taraftara sesleniyorum; Samsun kentine, Samsun halkına yakışır bir dayanak verin, kadronuza sahip çıkın ve daima bir arada o seneyi bu sene yapalım. Artık efsane geri gelecek ve efsane ekibi ortaya çıkaracağız.” tabirlerini kullandı.

“Samsunspor’un bu sene tek amacı var”

Yeni dönemdeki birinci maçlarını deplasmanda Altay’la yapacaklarını aktaran Yıldırım, kendileri için hoş bir başlangıç olacağına inandıklarını lisana getirirken, “Samsunspor’un bu sene tek gayesi var, o da birinci iki ortasında Muhteşem Lig’e çıkmak. Mümkünse birinci çıkmak, en berbat ikinci çıkmak istiyoruz. Play-off etabına kalmak üzere bir fikrimiz yok. Lakin futbol sürprizlere epey hamile olan bir spor kolu.” değerlendirmesinde bulundu.
Yüksel Yıldırım, bu sene hoş transferler yaptıklarını ve hoş bir kadro kurduklarını vurgulayarak, “Şehir heyecanlı, taraftar heyecanlı. Daima diyoruz, o sene bu sene olacak inşallah. Biz Samsunspor Kulübü olarak hazırız. Taraftar da, 12. adam olarak kombineleri, biletleri alıp kadrosunu statta desteklerse, biz bu sene epey âlâ bir sonuç alıp şampiyon oluruz.” açıklamasında bulundu.
“Bu sene taraftarı çıldırtacak bir takım kuruyoruz”
TFF’nin bu yıl deplasman seyirci yasağını kaldırdığını hatırlatan Yıldırım, yüzde 30’a kadar limit uygulaması yapılacağını ve bunun da Samsunspor için büyük bir avantaj olduğunu aktararak, şöyleki devam etti:
“Çünkü Samsunspor taraftarları, şimdi Türkiye’nin her yerinde bulunan Samsunlular, deplasman maçına gitmek için ölüyorlardı. Bu sene o da inşallah olacak. Oynayacağımız tüm maçlarda taraftarlarımız bizimle birlikte olacak. İnanıyorum ki bu takviyesi hissettiğimiz vakit, oyuncular iki katı performans verecek. Bu da bizim istediğimiz bir şey. Zira karakterli bir oyuncu kümesiyle lige başlıyoruz. Hepsi deneyimli, istekli, dilekli, yani muvaffakiyete aç arkadaşlar. Samsunspor muvaffakiyete aç. Taraftarlar aslına bakarsan çıldırıyordu. Bu sene onları çıldırtacak bir takım kuruyoruz. Bundan daha sonra helvayı futbolcular ve hocamız Bayram Bektaş yapacak. Yani onlar vazifesini yaparsa, bence her şey dört dörtlük olacak.”
Rezerv Lig için müracaat yapıldı
Şehre, “Önce Muhteşem Lig daha sonra Avrupa” kelamı verdiğini ve birinci adımı bu sene atacaklarını da lisana getiren Yüksel Yıldırım, kurulması planlanan Rezerv Lig’e katılmak istediklerini anlattı.
“Adım adım gideceğiz. Bana ve grubuma güvensinler. Güzel bir kulüp oluyoruz.” açıklamasında bulunan Yıldırım, kelamlarını şu biçimde tamamladı:
“Çünkü ben kulüp oluşturuyorum, kadro değil. Çok hoş bir alt yapımız var. TFF’ye ricada bulundum. Rezerv Lig’e kimi Üstün Lig kadroları katılmak istemiyormuş. ‘Samsunspor olarak 1. Lig’den gelip, Muhteşem Lig’in Rezerv Lig’inde oynamak istiyoruz.’ dedim. Bunun için de yazılı müracaatımı yaptım. İnşallah federasyon bunu kıymetlendirecek. Tüm masraflarını ödemek kaydıyla, 34 maçın hepsi bizim için deplasman olacak. Büyük olasılıkla da İstanbulspor’un yerine oynayacağız. Ecmel Faik Sarıalioğlu (İstanbulspor Kulübü Başkanı) liderle konuştuk. Olursa, İstanbulspor meskeninde oynarken biz Samsunlular İstanbul’a uçacağız. İstanbulspor deplasmanda oynayacaksa Samsunspor o kente uçacak. Yani 34 maçı bu türlü ben karşılayacağım. Yalnızca altyapımdaki genç arkadaşları, rezervdeki arkadaşları hazır tutmak için yapacağız. Gaye dolu dolu Üstün Lig’e gelmek. Bunun için de maddi manevi ne var ise, ben Yüksel Yıldırım olarak, Samsunspor Kulübü Lideri olarak yapacağıma dair TFF’ye o kelamı verdim. İnşallah onlar da kabul eder, hoş bir dönem olur. 2022-23 fazlaca kıymetli. Dediğim üzere, 100. yılda bizim bu ligden şampiyon olarak niye çıkmayalım.”
 
Üst