Chiaro'nun klasik tatlısı Hotel de Rome'da böyle bir tada sahip

Beykozlu

New member
Bir kereliğine en sondan başlayalım. Chiaro'da öne çıkanlardan biri olarak kabul edilen tatlıyla: Hotel de Rome'un kendi restoranında spagetti dondurması sipariş ederseniz, vanilyalı erişteler masanızda tabağınıza getirilir.

Makine –otel restoranının vaat ettiği gibi orijinal bir İtalyan makinesi– gümüş bir arabaya sarılmış. Daha sonra güler yüzlü garson dondurmayı içinden geçirir, üzerine zorunlu kırmızı sosu döker ve parmesan yerine tatlı bir alternatif olarak üstüne biraz beyaz çikolata rendeler.

Elbette, bu tür bir servis gösterisini sevmek zorundasınız; yemek odasında bir şey canlı olarak alevlendirildiğinde veya filetolandığında, başlar dönüyor – insanlar çoktan izliyor! Ancak tüm bu yaygara gerçekten gerekli mi değil mi: Hotel de Rome'daki spagetti dondurması (15 avro) özel bir şey.

Tahiti vanilyasıyla rafine edilmiş dondurma çok tatlı değil ve altındaki kayısı ve şeftali ragoutu da çok ekşi değil. Balzamik sirkeyle zenginleştirilmiş ahududu sosu gerçekten harika, meyveli tazeliğini gerçekten ortaya çıkaran bir miktar baharatlı sirke ile. Tek doğru olmayan şey dondurma spagettisinin kıvamı; çok yumuşak, tabiri caizse al dente değil – belki de bunun nedeni zaman alıcı pres makinesi sunumudur. Ancak yarı sıvılaştırılmış bir taç, neredeyse mükemmel bir akşam yemeğini taçlandırdığında aslında sadece önemsiz bir şeydir.


Taze sıkılmış: Chiaro'da her dondurmanın yanında küçük bir gösteri var.Roma Oteli


Çıtır brokolili aşırı kremalı burrata ile başlıyoruz (24 avro). Bu ince doku etkileşiminden daha da iyisi deniz tarağı ceviche'dir (25 avro): incecik dilimlenmiş deniz tarağı dilimleri, sitrik asitle okşandığında ağzınızda erir. Ne yazık ki, bu akşamki her iki başlangıç da aslında dahil edilen ve istenen kalitede teslim edilemeyen siyah trüf olmadan idare etmek zorunda. Bizi teselli etmek için garson bize küçük bir porsiyon beyaz trüf makarna veriyor ve bunun çok etkili bir ikame olduğu ortaya çıkıyor.

Yıldız seviyesinde misafirperverlik böyle bir şey işte!


Ve genel olarak servis! Chiaro'da gerçekten mükemmel, dikkatlilik ile hoş kısıtlama arasında tam doğru dengeyi buluyor. Masadaki hiçbir bardak boş kalmıyor, hiçbir istek duyulmadan kalmıyor ve yine de bir garson her iki dakikada bir masaya koşup ruh halinin nasıl olduğunu sormuyor. Bunun yerine, otel müdürü ara sıra tur atıyor ve yemek yiyenleri selamlıyor – yıldız seviyesinde misafirperverlik böyle bir şey!


Günaydın Berlin
Haber Bülteni

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postanıza bir onay mesajı gönderilecektir.



Bu arada, harika bir şekilde göze batmayan garsonumuz ara yemek olarak harika bir şekilde sert bir risotto (30 avro) öneriyor. Tam isabet: Eşlik eden radicchio tardivo'nun diğer turp türlerine göre daha az acı olduğu bilinse de, hafif acımsı tadı eklenen nar taneleri ve sevimli minyatür pancar küpleriyle mükemmel bir tezat oluşturuyor.

Ana yemek için, hindiba soslu Sicilya usulü doldurulmuş Duroc domuz filetosu (35 avro) ve ıstakozlu Tonnarelli Cacio e Pepe (56 avro) seçtik. Pecorino Romano ve karabiberli İtalyan Lazio bölgesinin klasik makarnası şu anda zaten çok popüler ve Berlin'de bazen garip bir şekilde yorumlanıyor.

Chiaro'da makarna -elbette mükemmel bir şekilde pişirilmiş- çok geleneksel bir şekilde servis ediliyor; sos harika bir şekilde peynirli ve erimiş, hafif biberli nota deniz mahsullerinden yapılmış, neredeyse tatlı ıstakoz etine çekici bir katkı sağlıyor. Ancak akşamın en önemli kısmı, sadeliği ve berraklığıyla muhtemelen Chiaro'nun yeni yönünü en iyi şekilde simgeleyen, bahar soğanı, domuz yanağı ve parmesanla doldurulmuş tereyağlı yumuşak fileto.

Al dente: Tonnarelli Cacio ve Pepe ıstakozlu.


Al dente: Tonnarelli Cacio ve Pepe ıstakozlu.Roma Oteli


Otelin restoranı sadece birkaç ay önce kendini yeniden icat etmişti: Menü, Berlin'deki beş yıldızlı otelin de sahibi olan Rocco Forte grubunun yiyecek direktörü olan İtalyan yıldız şef Fulvio Pierangelini tarafından özel olarak tasarlanmıştı. Gaetano Di Stefano, Pierangelini'nin fikirlerini baş şef olarak hayata geçiriyor; açılışında, amaç Hotel de Rome'un İtalyan köklerine geri dönmekti.

İyi bir karar: TV şefi Tim Mälzer yakın zamanda Chiaro'da biraz çılgına döndükten sonra – öğle yemeğinde yediğim ve beni şaşkına çeviren tempura sebzelerini hatırlıyorum – restoran artık şehrin en iyi İtalyan adresleri arasında sayılabilir. Spagetti dondurma presiyle veya presiz.

Puanlama: 5 üzerinden 5 puan

Chiaro Roma Oteli'nde,
Behrenstraße 37, 10117 Berlin. Pazartesi-Cuma 12:00-15:00 ve 17:30-22:30, Cumartesi-Pazar 17:30-22:30. www.roccofortehotels.com

Metin hakkında geri bildiriminiz veya fikriniz mi var? Bize yazın! briefe@Haberler
 
Üst