Çin 3 yılın akabinde hudutlarını açtı

Adanali

New member
China Southern Havayolları’na ilişkin Toronto’dan kalkan CZ312 sefer sayılı uçak, Çin’in güneyindeki Guangzhou kentine lokal saatle 00.16’da iniş yaparak, önlemlerin kaldırılmasının akabinde Çin’e memleketler arası uçuşlar çerçevesinde inen birinci uçak oldu.


Çin ile Hong Kong içindeki deniz ve karayolu trafiği de bir daha başladı. Biroldukça yolcu, Hong Kong’dan Çin’e seyahat etmek için havaalanlarına akın etti. Çin, sondan girişlerde son 48 saate ilişkin negatif test kararı ibraz edilmesini talep ediyor. Lakin yolcular, yeni düzenlemelerle birlikte artık merkezi karantina noktalarına gdolayılmeyecek.


Öte yandan Çin’in Rusya ve Kuzey Kore üzere kara sonu bulunan komşuları içindeki gümrük noktalarındaki işleyişin de olağana döndüğü kaydedildi. Çin idaresi milletlerarası uçuş sayılarındaki sınırlamaları da kaldırırken, Çinli hava yolu şirketleri dış sınırlardaki uçuş sayısını evreli olarak artırmayı planlıyor.


China Eastern Havayolları, haftalık milletlerarası uçuş sayısının ocak ayında 48’den 184’e çıkarılmasını planladıklarını deklare etti.


Çin basınında yer alan haberlere göre, milletlerarası uçuş rezervasyonları geçen yıla göre yüzde 628 arttı. Hong Kong, Çin anakarası sakinleri için en tanınan destinasyon oldu.
 
Üst