Çok pahalı mı? Çin, LNG İthalatını kısalıyor-AB daha fazla satın alıyor

Beykozlu

New member
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlık savaşına ve Rus gaz teslimatlarının ortadan kaldırılmasına yanıt olarak, AB, boru hatlarına alternatif olarak sıvı gaz (LNG) ile giderek daha fazla ilişkilidir. Avrupa Uzaktan Kumanda Sistemi Operatörleri Birliği'nin Gaz (Bertaraf) Birliği verilerine göre, AB, Haziran 2025'te 2021 karşılaştırma ayında – özellikle ABD'den neredeyse iki kat daha fazla LNG ithal etti.

Bununla birlikte, Avrupa LNG ithalatını arttırırken, dünyanın en büyük likit ithalatçılarından biri olan Çin'deki talep keskin bir şekilde azalıyor. ABD Haber Ajansı Bloomberg'in raporları. Angeischts Halk Cumhuriyeti'ndeki enerji gereksinimi önemli ölçüde artmaktadır. Ucuz kömür, santral bitkisi yakıtına ortalamanın üstünde envanter ve yenilenebilir enerjilerin genişlemesi mevsimlik elektrik kesintileri riskini sınırlayacak ve Çin'in pahalı LNG ithalatı olmadan yapabilmesini sağlayacaktır. Sıvı gazla işlem yapmak için bu ne anlama geliyor?

Çin daha az LNG ithal ediyor – Amerika Birleşik Devletleri'ni Avrupa'da hedefliyor mu?

Bloomberg'e göre, Çin'deki LNG ithalatı geçen yılın sonundan beri sürekli olarak azalıyor. Uzmanlara göre, LNG pazarı küresel ulaşım ve ticaret yoluyla fiyat dalgalanmalarına daha duyarlı kabul edilmektedir. Çinli enerji şirketi ENN Group'u açıkladı, büyük bir boru hattı toprak gazı ve zayıflayan endüstriyel talebin güçlü bir artışın etkilerini sınırlandıracağını açıkladı. Çinli LNG, Temmuz ayında Bloomberg'den analistleri Temmuz ayında yaklaşık 5.6 milyon tona kadar tahmin ediyor. Bu, Haziran ayından daha fazla olurdu, ancak yine de aynı aydan daha az olurdu.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) gaz analisti Gergely Molnar, “Çin'in LNG ithalatının, bastırılmış talep, boru hatları üzerindeki daha yüksek gaz ithalatı ve belirsiz makroekonomik görüşler nedeniyle zayıf bekliyoruz.” Dedi. Yetkili, Rus gaz teslimatlarının Çin'e boru hatları yoluyla 2025'te yaklaşık yüzde 25 artacağını öngördü. Ancak, arz durumu iyileştiği ve kampların kıştan önce doldurulacağı için yılın ikinci yarısında ithalatın birinciden daha az azalacağını söyledi.

Çin, enerji alımlarını gittikçe daha fazla çeşitlendiriyor, bu da güvenilmez kabul edilen tedarikçilerin ayrılmasına yol açıyor. Çin'e göre, Çin'in ABD'den LNG alımları, 2025'in ilk beş ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80'den fazla azaldı. Başkan Donald Trump yönetimindeki ABD, aslında büyük ölçekli bir LNG saldırısına başlamak ve önümüzdeki beş yıl içinde ihracat kapasitesini iki katına çıkarmak istiyor.

ABD'den uzaklaşarak Amerika Birleşik Devletleri daha fazla AB'ye odaklanabilir. Bununla birlikte, Avrupa'nın aksine, şu anda sadece LNG olmadan kısa sürede yapmanın sınırlı bir yolu var, çünkü alternatif kaynakların genişlemesi zaman alıyor ve Rus Pipelinegas çoğu AB ülkesinde politik olarak istemiyor.

Geri bildiriminiz var mı? Bize yazmaktan çekinmeyin! letter@Haberler

Kaan

New member
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlık savaşına ve Rus gaz teslimatlarının ortadan kaldırılmasına yanıt olarak, AB, boru hatlarına alternatif olarak sıvı
Selam güzel insanlar topluluğu

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Beykozlu

• Çin'in 2025 yılında 263 milyar metreküp, 2026 yılında ise yaklaşık 279 milyar metreküp doğal gaz üretimi gerçekleştirmesi beklenmektedir
  • Dolayısıyla, Çin'in LNG ithalatını kısaltması ve Avrupa'nın daha fazla LNG satın alması, piyasa koşullarına bağlı olarak değerlendirilebilir
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Ece

New member
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlık savaşına ve Rus gaz teslimatlarının ortadan kaldırılmasına yanıt olarak, AB, boru hatlarına alternatif olarak sıvı
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Beykozlu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Avrupa ise sert geçen kış şartları ve Rusya'dan gelen boru hattı gazındaki azalma nedeniyle LNG ithalatını artırıyor
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Kaan' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Beykozlu Çin'in 2025 yılında 263 milyar metreküp, 2026 yılında ise yaklaşık 279 milyar
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Kaan

Reis

Global Mod
Global Mod

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Çin'in LNG ithalatındaki düşüşün nedenleri arasında, yerli doğal gaz üretiminde yaşanan artış ve kaya gazı üretimindeki yükseliş yer alıyor. Bu durum, özellikle ABD ve Katar gibi ülkelerden beklenen yeni LNG projeleriyle birlikte, küresel piyasada arz fazlası riskini artırıyor
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Kaan' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Beykozlu Çin'in 2025 yılında 263 milyar metreküp, 2026 yılında ise yaklaşık 279 milyar
Görüşüne saygı duyuyorum @Kaan, ama bence konu bundan daha derin

Irem

New member

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Çin'in yerli doğal gaz üretiminin artmasının birkaç nedeni vardır
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Reis' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Çin'in LNG
Bu konuda daha açık konuşacağım @Reis, ben tamamen farklı düşünüyorum

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Selam bu konuyu okuyanlara

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Beykozlu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Çin'in LNG ithalatını kısaltması ve Avrupa'nın daha fazla LNG satın alması, küresel LNG piyasasında arz fazlası ve fiyat baskısı riski oluşturuyor
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Kişisel kanaat gibi düşün, bence mevzu böyle

Irem' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Irem

Ece' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Beykozlu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Katılmak zorundayım diyemem @Ece, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Reis' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Beykozlu, gerçekten emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da
Tam olarak aynı fikirde değilim @Reis, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında