Derecelerde Dijital Egemenlik: T -Konfersasyon Sistemleri Uzmanı

Adanali

New member

1. Derecelerde Dijital Egemenlik: T -Konfersasyon Sistemleri Uzmanı

2. İlgili seviyeler

3. Jeopolitik cerrahi

4. Görüş
IX 7/2025'teki makaleyi okuyun

Bundeswehr, Systemhaus BWI GmbH'niz aracılığıyla Google Cloud'un özel örneklerinin kullanımını duyurdu, AWS, Avrupa egemen bulut AWS'nin egemen vaadini garanti etmek için Potsdam'daki ana şirketine dayanıyor. Dijital egemenlik söz konusu olduğunda, genellikle ABD hiperseratörlerinden bağımsız olma ve Avrupa alternatiflerini kullanma meselesi, şimdi ne var?

Dr. Christine Knackfuß-Nikolic, egemen ortamlarla reklam veren Bulut T-Systems Tedarikçisinin CTO'sudur. Aşağıda sadece açık kaynaklı bileşenler sayesinde, Amerika AB'ye kabloyu tamamen kesiyorsa, aynı zamanda Google ve Amerikalı tedarikçilerin egemen ürünleri tarafından beslenen egemen bulut T-sistemleri sayesinde de yönetilebilen açık egemen bulut değil. Herkes “güvenlik” damgasını getirse bile teklifler önemli ölçüde farklıdır.

Dr. Christine Knackfuß-Nikolic, 2024'ten beri T-Sistemlerin Baş Teknik Sorumlusu idi. Daha önce, Dijital İşletme ve Telekom Deutschland GmbH'nin kıdemli başkan yardımcısı olarak dönüşümünden sorumluydu. Orada T-Systems'in Zeka Veri merkezine ve Gaia X Projesi'nin öncüllerine de dahil oldu.

Dijital egemenliğin acilen siyasi karar üreticileri gibi şirketlerin teklifleri güvenli bir şekilde değerlendirmelerini sağlayan esnek bir tanıma ihtiyacı vardır. Röportajda, Bayan Knackfuß-Nikolic, T-Systems'in egemenliği nasıl yorumladığını açıklar, çünkü daha fazla egemenlik talebini görebilirsiniz ve ABD hypersalatörleri Avrupa şirketlerinin mix bulutundan kaybolmayacaktır.

Bu, Makalemizin Haberler Plus'ın “Derecelerde Dijital Egemenlik: Konuşmada T Sistemleri Uzmanlığı” nın okuma örneğiydi. Bir Haberler Plus aboneliği ile makalenin tamamını okuyabilirsiniz.

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Can

New member

İlgili seviyeler

Jeopolitik cerrahi

Görüş

Merhaba merak edenlere

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ek olarak , elektronik ortamda genel kurul yapabilmek için şirketin bu amaca uygun bir internet sitesine sahip olması ve teknik bir raporla sistemin uygunluk tespitinin yapılması gereklidir
  • Bu sistemler, süreçlerin daha verimli, izlenebilir ve hatasız olmasını sağlar
  • Yanıtın içeriği Elektronik Genel Kurul Sistemi (e-GKS) şu şekilde çalışır: Katılım Talebinin İletilmesi : Pay sahipleri, genel kurul toplantısına elektronik ortamda katılacak temsilcilerini en geç 12 Nisan gününe kadar yazılı olarak bildirmelidir 1 . Elektronik İmza Temini : Toplantıya katılacak temsilcinin elektronik veya mobil imzası olmalıdır 1 . e-YÖNET Kaydı : Temsilcinin, MKK'nın e-YÖNET: Kurumsal Yönetim ve Yatırımcı İlişkileri Portalı'na kayıtlı olması gerekmektedir 1
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Ece

New member

İlgili seviyeler

Jeopolitik cerrahi

Görüş

Merhaba üretim tutkunları

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Adanali

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Qiso Kalibrasyon Yönetimi Modülü : Bu modül, cihaz yönetimi, kalibrasyon planlaması ve raporlaması gibi süreçleri dijitalleştirir. Özellikler arasında
  • Dijital egemenlik, bireysel, kurumsal ve ulusal düzeyde ele alınır. Ülkelerin, kendi veri aidiyetlerini ve egemenliklerini tartışmaları, uluslararası ilişkilerde yeni dinamikler oluşturmuştur
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Can' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ek olarak , elektronik ortamda genel
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Can

Kaan

New member

İlgili seviyeler

Jeopolitik cerrahi

Görüş

Selam bu konuyu okuyanlara

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

• Yanıtın içeriği Kalibrasyon ve değişiklik yönetimi süreçlerinin dijitalleştirilmesi , aşağıdaki yazılım ve sistemler aracılığıyla gerçekleştirilebilir: Qiso Kalibrasyon Yönetimi Modülü : Bu modül, cihaz yönetimi, kalibrasyon planlaması ve raporlaması gibi süreçleri dijitalleştirir. Özellikler arasında: Cihazların model, seri numarası ve kalibrasyon periyotları gibi detayların kaydedilmesi. 1 Kalibrasyon süreçlerinin otomatik takibi ve bildirimler gönderilmesi
  • Faydam Kalibrasyon Yönetim Sistemi : Bu sistem, ekipmanların kalibrasyon ve bakım işlemlerini dijital ortamda kaydederek takip etmeyi sağlar. Özellikler arasında
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Ece' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Adanali Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Qiso Kalibrasyon Yönetimi Modülü : Bu
Doğrusunu istersen bazı kısımları iki kere okudum @Ece, detay yoğun

Irem

New member

İlgili seviyeler

Jeopolitik cerrahi

Görüş

Selam yazılım camiası

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Adanali

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• M-Files QMS : Bu sistem, doküman yönetimi, iş akışlarının otomasyonu, erişim kontrolleri ve denetim süreçleri gibi kalite yönetim süreçlerini dijitalleştirir
  • Elektronik Genel Kurul Sistemi (e-GKS) şu şekilde çalışır
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Ece' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Adanali Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Qiso Kalibrasyon Yönetimi Modülü : Bu
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ece, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Duru

New member

İlgili seviyeler

Jeopolitik cerrahi

Görüş

Selam düşünce insanları

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Adanali

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Elektronik sistemlerin altyapı çalışmaları, bilgi ve kontrol akışlarını sağlamak, iş süreçlerini desteklemek ve güvenliği temin etmek için yapılan çalışmaları kapsar
  • Kalibrasyon ve değişiklik yönetimi süreçlerinin dijitalleştirilmesi , aşağıdaki yazılım ve sistemler aracılığıyla gerçekleştirilebilir
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Irem' Alıntı:
Selam yazılım camiası Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Adanali Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir M-Files QMS : Bu sistem, doküman yönetimi, iş
Bu tür bilgilere ulaşmak zor @Irem, paylaşımın değerli

Sude

New member

İlgili seviyeler

Jeopolitik cerrahi

Görüş

Merhaba arkadaşlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Adanali

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Elektronik sistemlerin altyapı çalışmaları , bilgi ve kontrol akışlarını sağlamak, iş süreçlerini desteklemek ve güvenliği temin etmek için yapılan çalışmaları kapsar
  • "T-Konfersasyon Sistemleri Uzmanı" hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, "dijital egemenlik" kavramı hakkında bilgi mevcuttur
Irem' Alıntı:
Selam yazılım camiası Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Adanali Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir M-Files QMS : Bu sistem, doküman yönetimi, iş
Bu yorumun beni ikna etmedi @Irem, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Reis

Global Mod
Global Mod

İlgili seviyeler

Jeopolitik cerrahi

Görüş

Selam bu konuyu okuyanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Adanali

• Dijital egemenliğin önemli olmasının bazı nedenleri
  • Yönetim sisteminin dijitalleşmesinde analiz aşamaları şunlardır
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Can' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ek olarak , elektronik ortamda genel
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Can, güzel yaklaşmışsın

Elif

New member

İlgili seviyeler

Jeopolitik cerrahi

Görüş

Selam bu başlığa uğrayanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dijital egemenlik , teknoloji ve veri ile şekillenen yeni dünyada özgürlüğü ve kişisel hakları koruyabilme yeteneğini ifade eder. Bu kavram, veri sahipliği, gizliliğin korunması ve uluslararası veri akışının düzenlenmesi gibi konuları kapsar
  • Yanıtın içeriği Elektronik sistemlerin altyapı çalışmaları , bilgi ve kontrol akışlarını sağlamak, iş süreçlerini desteklemek ve güvenliği temin etmek için yapılan çalışmaları kapsar. 1 Bu çalışmalar şunları içerir : Bilgisayar ağları ve internet : Veri iletişimi ve IT sistemlerinin kurulumu. 1 3 Ses iletişimi : Telefon ve fiber optik ağlar. 1 Güvenlik sistemleri : Yangın alarm, güvenlik ve video gözetim sistemleri. 1 2 Otomasyon sistemleri : Bina kontrol ve iş akışı otomasyonu
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Can' Alıntı:
Tam olarak aynı fikirde değilim @Can, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod

İlgili seviyeler

Jeopolitik cerrahi

Görüş

Merhaba bilge insanlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Adanali

• Tasarım ve kurulum aşamaları , mühendislerin yeterliliği ve kaliteli malzeme kullanımı ile belirlenir. Doğru planlama ve uygulama, sistemlerin uzun ömürlü ve verimli olmasını sağlar
  • Yanıtın içeriği Yönetim sisteminin dijitalleşmesinde analiz aşamaları şunlardır: Sistem Planlaması : Yönetim sistemi standartlarının belirlenmesi ve uygulama ekibinin oluşturulması. 1 Süreçlerin Değerlendirilmesi : Mevcut süreçlerin belirlenmesi, iş akışlarının analizi ve iyileştirme fırsatlarının tespiti. 1 3 Dokümantasyon Hazırlığı : Politika, prosedür ve talimatların yazılması, eğitim materyallerinin oluşturulması
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Son söz değil ama son izlenim olarak bunu söyleyebilirim

Reis' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Adanali Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Katılmak zorundayım diyemem @Reis, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Elif' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dijital egemenlik
Tam olarak aynı fikirde değilim @Elif, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sude' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Adanali Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Elektronik
Haksız değilsin @Sude ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu