semaver
New member
Dövmeç Tanımı İçin materyaller
- 4 adet patlıcan
- 4 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- 4 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Öncelikle fırında, ocakta yahut ızgarada patlıcan, biber ve domatesler közlenir.
- Közlenen sebzelerin birinci sıcaklığı geçtikten daha sonra kabukları soyulur.
- sonrasındasında çatal sayesinde közlenmiş patlıcan, domates ve biber ezilir.
- Sebzeler bir kabın içerisinde güzelce karıştırılır.
- Üzerine zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatlar eklenerek fırın tepsisine dizilir.
- Evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.