Dünya Kuantum Günü: Kuantum bilgisayar gelişiminin mevcut durumu
Amerika Birleşik Devletleri'nden Supervanto Quantum Chip
Çin ve Avrupa'dan supral başlık kuantum cipsleri
Kabit'in diğer mimarileri
Geleneksel kubit'e alternatifler
Çözüm
Günümüzün “Dünya Kuantum Günü” nin kuantum aktörlerinde, tüm dünyada kuantum bilimi ve teknolojisi hakkında kamuoyunun farkındalığını ve anlayışını teşvik etmek istiyorlar. Doğanın temel bileşenlerini anlamaya ve yeni teknolojiler geliştirmeye yardımcı olduğu için günlük yaşamdaki kuantum fiziğinin oynadığını göstermek istiyorsunuz. Dünya Kuantum Günü 14 Nisan'da 2021'den itibaren her yıl kutlandı. American Spelling 4/14, Planck'ın eylem miktarının ilk üç yuvarlak figürüne bir ima: H = 4.135 669 2 (12) × 10-15 EV HZ-1 – Kuantum fiziğinde çekirdeğin bir boyutu.
Dünya Kuantum Günü, araştırma kurumlarının, müzelerin, şirketlerin ve diğer kuantum aktörlerin faaliyetlerini düzenlediği vesileyle merkezi olmayan bir aşağıdan yukarıya girişimidir. Geçen yıl 440'dan fazla etkinlik 120'den fazla ülkede gerçekleşti. Bu yılın dünya günü “Her gün 14 Nisan civarında, kuantum fiziği konusundaki etkinlikler 14 Nisan'da gerçekleşecek, birçoğu Almanya'da da bir genel bakış bulunabilir. Dünya Kuantum Günü'nün resmi web sitesinde bulunabilir.
Bu özel gün vesilesiyle, kuantum hesaplamasındaki mevcut gelişmelere bir göz atmak istiyoruz. Hangi aktörler rol oynar, bugünün kuantum çiplerinin odak noktası nelerdir ve odak noktası nelerdir? Kuantum bilgisayarları arayan ve geliştiren birçok şirket, yeni başlayanlar ve araştırma enstitüleri ışığında, bu liste tamamlanamaz. Bunun yerine, seçilen ve güncel gelişmeler hakkında beceriler almalıdır.
Bu, Haberler Plus “World Quantum Günü: Kuantum Bilgisayarların Geliştirilmesinin Mevcut Durumu” nun makalemizin okuma şampiyonu oldu. Bir Haberler Plus aboneliği ile tüm makaleyi okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.
Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.
Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.
Bu makaleyi okumak için bir test aboneliği doldurun ve bir ay boyunca tüm Haberler+ içeriğini ücretsiz olarak okuyun.