Elon Musk, belirli X kullanıcılarından gönderiler için ücret almak istiyor

Beykozlu

New member
Çevrimiçi platformun yeni kullanıcıları Pazartesi günü X'te patron Elon Musk, otomatik bot hesaplarının etkinliğini engellemenin tek yolunun bu olduğunu yazdı. Rakam vermeden bunun “küçük bir miktar” olduğunu vurguladı. X'te üç ay geçtikten sonra yeni kullanıcıların ücretsiz olarak paylaşım yapmasına izin verilmesi gerektiğini ekledi.

Musk, Ekim 2022'de Twitter'ı devralmadan önce, hizmetin çok fazla otomatik bot profiline sahip olduğunu defalarca kınamıştı. Sorunun kontrol altına alınacağına söz verdi. Musk artık mevcut yapay zeka programlarının bot hesaplarını açığa çıkarmak için kullanılan yaygın testleri kolaylıkla geçebildiğinden şikayetçiydi.

Bu, küçük bir ücret ödemekten çok daha zordur.

Bu sadece yeni kullanıcılar içindir. 3 ay sonra ücretsiz olarak yazma işlemlerini yapabilecekler.

— Elon Musk (@elonmusk) 15 Nisan 2024
Yeni Zelanda ve Filipinler öncü olarak


X sonbahardan bu yana en son karşı önlemi test ediyor. Başlangıçta Yeni Zelanda ve Filipinler'de, hizmetin yeni kullanıcıları yılda bir ABD doları tutarında bir ücret ödeyerek yalnızca gönderi yayınlayabiliyor ve başkalarının gönderilerini alıntılayabiliyor veya yeniden dağıtabiliyordu. Ücretsiz olarak X'i yalnızca pasif olarak kullanabiliyorlardı: gönderileri okuyabilir, Haber izleyebilir, diğer kullanıcıları takip edebilirlerdi.

Musk'un devralınmasından ve adının X olarak değiştirilmesinden bu yana hizmet, satışlardaki düşüş nedeniyle sıkıntı yaşadı. Birkaç kez, Twitter'ın neredeyse yalnızca parasını kazandığı reklam gelirinin kabaca yarı yarıya azaldığını söyledi. Birçok şirket, Musk'un platformunda markaları için olumsuz bir ortamdan ve X'teki reklamların sınırlı olmasından veya reklamların durdurulmasından korkuyordu.


Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.
 
Üst